• 瀏覽: 45,012
  • 回覆: 86
一開始雷聲大 原來又係雨點小
同林鄭無分別
又係唔夠強硬,感覺又係好軟弱,真係成個公公咁
上任差不多3個月,對付黃屍黑暴又係一如既往,黃店繼續生存,有d 開始貼返文宣,網上繼續好多嘲笑大陸同香港言論,國安法好似無咩料到
防疫政策又一時一樣,真係唔知佢想點
當初以為佢上場會好d,點知感覺同林鄭分別唔大

引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-9-17 17:19 發表
同林鄭無分別
上任差不多3個月,對付黃屍黑暴又係一如既往,黃店繼續生存,有d 開始貼返文宣,網上繼續好多嘲笑大陸同香港言論,國安法好似無咩料到
大致同意,新政府明顯睇重商界,不過對黃絲黑暴手硬左

引用:
原帖由 真命天子 於 2022-9-17 19:09 發表

大致同意,新政府明顯睇重商界,不過對黃絲黑暴手硬左
傻仔,全世界都共存啦,真系仲以為什么清零。

大陸本來今年的經濟應該很亮麗,不過就是玩清零,禁足,導致消費大幅下跌。

人類和病毒從來都是共存啦,現在同covid 19,最多都系0.1%啦,以前西人和黑死病就用了40%人口。滿人和天花就估用10%。而100年前的西班牙流感就用10%人口來達到共存。但是共存之后,一樣生活,當時有沒有話禁足阿。

引用:
原帖由 behappy1314 於 2022-9-17 17:19 發表
同林鄭無分別
你依家先知?
一個食英國奶長大既人點可能靠得住

都0+7 生意一定有好轉

做保安局果時都係咁
一早知佢能力

引用:
原帖由 老餅精英 於 2022-9-19 12:04 發表
都0+7 生意一定有好轉
0+7 香港人出晒去 本地會差咗

其實我哋都應該盡量撐佢,就算你覺得未夠完善。
最重要係,香港嘅高官、特首、政務司司長等職位,基本上冇乜人敢做。 尤其是, 做得要預咗受「美國制裁」。

引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-19 12:27 發表

0+7 香港人出晒去 本地會差咗
會引返遊客同自由行 

引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-19 12:25 發表
做保安局果時都係咁
一早知佢能力
其實如果佢同前處長頹鷹曾轉換位置會否更好呢?!
當初保安局長由曾偉雄接任或許更好!
二人同輩,但曾sir作風勇猛強悍好多,不在鄧局長之下!
去做政協 警察協會副會長呢d精神領袖位有d浪費!

引用:
原帖由 神經博士 於 2022-9-19 15:58 發表

曾先生現在是國家禁毒委員會專職副主任,京官,副部級,掌實務。

引用:
原帖由 神經博士 於 2022-9-19 15:58 發表

慘 際遇

引用:
原帖由 香港空氣好 於 2022-9-19 12:30 發表
其實我哋都應該盡量撐佢,就算你覺得未夠完善。
最重要係,香港嘅高官、特首、政務司司長等職位,基本上冇乜人敢做。 尤其是, 做得要預咗受「美國制裁」。
香港最大問題係中央無直接參與香港事務

只要中央加大參與力度就可以解決

引用:
原帖由 老餅精英 於 2022-9-19 12:55 發表

會引返遊客同自由行 
自由行返去一樣要隔離
邊個會過來?

主題標籤 #李家超
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]