• 瀏覽: 2,686
  • 回覆: 17
政府公布,考慮到本港以外地區已廣泛接種新冠疫苗,加上本港「疫苗通行證」要求將進一步加強,今日起劃一抵港人士「臨時疫苗通行證」的接種要求,所有12歲或以上人士,需要至少接種兩劑疫苗,有關安排適用於內地、澳門或台灣,以及從海外地區抵港人士。 有專科醫生認為,相信新安排對抵港人士影響不大,不會影響香港與外地的往來。

疫情越來越嚴重, 大家好好照顧自己

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/臨時疫苗通行 ... 須打兩針-232200069.html

若果話要劃一, 就應該須打三針。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 13:22 發表
香港經濟要差到點你先收手?

乜原來我哋打尖打得比人多 點解既
之後話人哋一直表現得好過我們😱😭有冇誤解?

引用:
原帖由 果個大大名車 於 17/9/2022 13:29 發表

錯! 我絶對支持振興經濟, 也同時希望疫情盡快結束。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 13:39 發表

咁即係點?即係又要通關又要封閞?

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 13:39 發表

你講緊既野係毀滅經濟!而結束疫情請你講出方法黎!希望有咩用?

引用:
原帖由 果個大大名車 於 17/9/2022 13:43 發表

你講緊既野係毀滅經濟!而結束疫情請你講出方法黎!希望有咩用?
閣下有何高見, 願聞其詳。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 13:22 發表
也可劃一,全港市民兩針

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 13:46 發表

閣下有何高見, 願聞其詳。
我無方法!只要無人瞓醫院門口就ok!最怕重症連醫生都無得睇既姐!依家無左班人特登去醫院迫爆佢黎影相做新聞就足夠

引用:
應該要更加嚴,每日拮一針。

經濟會令人家破人亡、而傷風感冒會令人流鼻涕

引用:
政府之前公佈科興要三飛先夠力
國內有mRMA打咩?

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-17 12:22 發表
不如直情比紅黃碼

小童打2針
打不到3針
又好正常

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-9-17 12:29 發表

關我地鬼事
不想同無針人士一獲熟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]