• 瀏覽: 14,401
  • 回覆: 128
+5
本地疫情逐漸放緩,香港游泳總會及香港足球總會昨皆公布舉辦賽事的消息,但香港年度體壇盛事之一的渣打香港馬拉松卻宣布自去年後再度取消。香...

呢屆正府依舊維持過往處事作風..........龜速

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2373241/即時-港聞-渣打馬拉松泡湯跑友失望-恐累亞錦賽主辦權易手

正常,政府從來唔重視體育活動,加上一向唔做唔錯,少做少錯,批准咗有穫人頭落地,唔批關人忍事

乜都唔好搞,仲好,又唔會冇糧出

自私 L
為左打咭
封晒道路  

馬拉松跑到啲體液都流晒出嚟(汗)
中㺅痘嘅機會又大增啦

唔駛封路擾民、唔駛跑死人、幾千人不適咁,我覺得 o 喎

真係鍾意跑自己上山或者去運動場跑夠一百畸囉

真係為跑咩,打卡啫

新冠不是流感,死亡率高6倍呀

香港唔好搞咩大型運動會自曝其短啦

每次都搞到塞車塞人兼滿地垃圾
玩樂大L晒咩?

永遠取消啦!

問題是在田總,還是政府?

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-17 16:26 發表
自私 L
為左打咭
封晒道路  
咪就係,永久停辦仲好過

引用:
原帖由 terada 於 2022-9-17 16:43 發表
每次都搞到塞車塞人兼滿地垃圾
玩樂大L晒咩?

永遠取消啦!
為左少數打卡友就令全港市民難受

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-9-17 16:09 發表
正常,政府從來唔重視體育活動,加上一向唔做唔錯,少做少錯,批准咗有穫人頭落地,唔批關人忍事
渣馬年年都跑死人
你又唔講 ?

年年都搞到大班人要送入醫院, 加重醫療系統負擔, 同埋大部分人都唔係真係去比賽, 奇裝異服, 古靈精怪, 永久取消就啱喇。

https://www.hk01.com/社會新聞/692356 ... 3人送院最大87歲-32歲青年危殆留醫

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-9-17 16:48 發表

渣馬年年都跑死人
你又唔講 ?
年年?你數嚟聽吓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]