• 瀏覽: 7,839
  • 回覆: 44
+4
印度總理莫迪(Narendra Modi)9月16日出席上海合作組織峰會期間,與俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)舉行會談,莫迪敦促對方盡快結束在烏克蘭的

老老實實,三哥係咪打算出兵支持普京?
唔係既學咩人說三道四?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/sns/article/815814?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

當年美國向前蘇聯承諾,北約不會向東擴張,但之後反口,所以不能怪俄羅斯出兵攻打烏克蘭的。

俄羅斯家事何時到阿三說三道四?

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-9-17 02:00 發表
當年美國向前蘇聯承諾,北約不會向東擴張,但之後反口,所以不能怪俄羅斯出兵攻打烏克蘭的。
中英聯合聲明都變左歷史文件 仲講老蘇 返去訓覺啦

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-9-17 02:03 發表

中英聯合聲明都變左歷史文件 仲講老蘇 返去訓覺啦
歷史文件,唔代表中國有反口在先。中國承諾,係基於香港遵守基本法,當中就包括訂立國安法。香港都唔依照基本法去立國安法,就失去要求落實全面民主的資格。

講比美國睇啫拿有晒交代

然後立即轉話題,印度以七折再大量買油,換個包裝原價加特別運費輸往歐洲
劇本已經寫好,就話俄國的平價油印度全數自用,高價出口給歐洲的,100%係由印度油井開發的,絕對並不是俄油,白皮豬現時能源咁危險,唔會當面踢爆的

私底下繼續便掃油氣

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-17 01:34 發表
印度總理莫迪(Narendra Modi)9月16日出席上海合作組織峰會期間,與俄羅斯總統普京(Vladimir Putin)舉行會談,莫迪敦促對方盡快結束在烏克蘭的

被美國搞呀嘛
咪牆頭草,係咁矣做啲嘢囉

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-9-17 02:00 發表
真相唔重要。
美媒會落力漂白,妖魔化俄羅斯。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-17 02:00 發表
俄羅斯家事何時到阿三說三道四?
三哥經濟體繫剛剛超越英國,即時以為自己係頂級世界強國。

老三竟然夠膽串大佬,教大佬做野印度佬作反了

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-9-17 01:34 發表

即係叫普京認真啲
唔好再玩玩下
第二次世界大戰都係兩粒核彈就結束
對烏克蘭,半粒都ok~

忠言就係逆耳

歷史上無一個國家長期打仗,但又可以繁榮昌盛

引用:
現在老尾都話尊重一中原則

引用:
原帖由 yuman 於 2022-9-17 04:45 發表
忠言就係逆耳

歷史上無一個國家長期打仗,但又可以繁榮昌盛
美國唔係自立國以來幾乎年年打仗咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]