• 瀏覽: 5,452
  • 回覆: 41
楊潤雄做邊個崗位都係咁出色,佢就好似一個醫生咁,明明有得救但眼白白睇住人失救,甚至幫手打支安樂死針,整死咗佢之後,就問個喪禮有啲乜嘢要幫手⋯⋯

…………………………………………

香港田徑總會宣布,取消原定於11月20日舉行的香港馬拉松。 文化體育及旅遊局局長楊潤雄說,他也是在傍晚知道這個消息,已指示同事了解情況,看看有甚麼可以協助。 楊潤雄說,自從上星期收到田總的申請後,局方很努力協助審批,政府內部有不同部門需要參與及提供意見,近日也陸續批准舉辦不同活動或比賽,反映政府很希...

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1667143-20220916.htm

唔駛封路,唔駛勞民傷財,真市民之福也

鍾意跑咪平日上山跑八十畸囉

佢呢啲回應仲難聽過粗口
田總真係多撚謝特區正苦 係咁俾人玩 玩到自我收皮

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-16 22:08 發表
唔駛封路,唔駛勞民傷財,真市民之福也

鍾意跑咪平日上山跑八十畸囉
有啲跑手咪選擇出外國跑囉 之前去過柏林睇人地跑半馬 再上網睇成績 原來都有十幾個香港人都過去柏林參賽 當然唔排除個別係本身喺德國讀書或者公幹順便參賽

尼條粉腸垃圾一件!!!等退休!!!

垃圾局長,訓醒未?

就算你真係剛剛知,都冇理由咁答..on79

乜唔係鹽叔處理

後知後覺, 不知不覺.................

聽説渣打馬拉松改左係新加坡舉行

田總玩野

引用:
原帖由 馬路小薯仔 於 2022-9-16 23:01 發表
田總玩野
自從上星期收到田總的申請後,局方很努力協助審批,政府內部有不同部門需要參與及提供意見,近日也陸續批准舉辦不同活動或比賽

明顯啦
上星期申請
只係一個星期就話取消

正一貓哭老鼠,取消咗仲有乜嘢幫手?

幫手再搞過

做局長要睇新聞至知,做乜x野局長

又唔係國際城巿 小屋村咪圍埋同大灣區人跑囉 仲可以順便探埋大陸件雞

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-9-16 23:27 發表
正一貓哭老鼠,取消咗仲有乜嘢幫手?

幫手再搞過

做局長要睇新聞至知,做乜x野局長
你唔好怪錯好人,政府都仲諗緊批唔批好,佢上個禮拜先申請,呢單嘢明顯係渣打馬拉松主辦方想玩嘢喎。
邊個跑要畀錢個喎,主辦方完全可以安排即場有人做核酸或者抗原測試。

英美企業威逼利誘,藉故生事,想香港躺平唔係第一日嘅事。

主題標籤 #楊潤雄
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]