• 瀏覽: 53,926
  • 回覆: 412
+18
引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-17 09:58 發表

日本有美軍基地 邊郁到
台灣、南韓、日本若被美國關G P S,即刻收檔。

即係返曬面,以後唔使合作,

搞咩呢? 其實佢哋知唔知自己做緊乜?
冇油你沒收啲設備有咩用

引用:
原帖由 Y-hk 於 2022-9-17 10:26 發表

俄羅斯入侵烏克蘭都係歐美北約做成.
本來俄羅斯一直對歐洲示好, 甚至想加入歐盟.
無耐歐美只想壓縮俄羅斯, 不斷利用北約圍堵, 越迫越埋.
歐美要國家安全, 俄羅斯唔駛?
驚醒? 乜你壓迫人冇諗過人地會還手?
沒有敵人,如何賣軍火?

俄羅斯準備北溪2號通氣都去打仗,肯定有些原因。

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2022-9-17 11:57 發表

未來歐洲一定大亂,示威暴動無日無之,亞洲重新掘起,發展重心會由中國為中心輻射開去,一帶一路原意就係咁,直達中亞
文藝復興2.0,今次係質疑點解一定要跟隨美式民主自由

引用:
原帖由 rayhome99 於 2022-9-20 10:07 發表

如果歐洲通脹幾年不下(應該下年會有大改善,因各國加緊建天然氣港口設施),而亞洲又得到廉價俄國燃料,生產成本較低,歐洲工廠應會逐步東移。

不過歐洲打殘,打擊中歐貿易,中國亦不見得有好處。
下年? 你太樂觀喇
你覺得歐洲既效率有咁高 一年就可以起好呢D設施
收地 環評 招標 興建 呢一系列動作 無357年都唔好諗
所以只要歐洲仲係行到咁前要制裁俄國
歐洲一定死硬

而且俄國個方向已經好清楚 就係融入亞洲
所以未來亞洲各國 除左日本外 都可以享用相對廉價能源
尤其係中國 未來能源供應將會更穩定

呢次俄烏戰爭,打破西方國家私有財產神聖不可侵犯謊言,仲有瑞士永久中立國承諾。

引用:
原帖由 oukholdstudent 於 2022-9-16 19:06 發表
綜合報道,德國決定反制俄國斷供天然氣,德國經濟部周五(16日)聲明,將接管俄羅斯石油公司(Rosneft)在德子公司,包...

恭喜德國又會被世界各國, ...
原來人地唔賣野比你,係可以作出反擊,就係搶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]