• 瀏覽: 53,986
  • 回覆: 412
+18
西方的民主式搶掠

好呀,冇彎轉,加速玩完

引用:
原帖由 oukholdstudent 於 2022-9-16 19:06 發表
綜合報道,德國決定反制俄國斷供天然氣,德國經濟部周五(16日)聲明,將接管俄羅斯石油公司(Rosneft)在德子公司,包...

恭喜德國又會被世界各國, ...
學海盜大國,德國又贏

引用:
原帖由 oukholdstudent 於 2022-9-16 19:06 發表
綜合報道,德國決定反制俄國斷供天然氣,德國經濟部周五(16日)聲明,將接管俄羅斯石油公司(Rosneft)在德子公司,包...

大舉撒資,會咩?🤔

引用:

即係搶,人地唔賣比你就搶,有哂原因,動機

其實單嘢好似係德x國玩嘢先

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-9-16 19:11 發表
沒收股權有乜野用
就算沒收股權 食左間公司 都唔會變D油出黎
而且持續落去
德國面臨既 就係佢全國工業體系瓦解
製造業大量遷移
以及各行各業倒閉潮

老實 去到呢一刻 我諗果幾間公司可以轉既資產 早就轉走哂
佢地沒收股權 最多都只係攞到設備同埋土地 以及廠房
但係佢地之後要付出既代價 係呢個十倍 百倍

反正我睇到既係 德國現政府係點樣作死:smi ...
D 人驚共產黨就係驚呢樣野,隨時隨便可沒收你財產
甚麼人權自由都係攞黎扮上菜
而家民主國家做埋哂共產黨ge 野,仲信得你過

自由民主世界專系選埋呢d唔理人民死活只顧玩政治同要面子o既政客出黎治理國家

引用:
原帖由 iapple2 於 2022-9-16 20:14 發表
老美吾賣晶片比中國,中國可以做D咩
可以自行發展

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-9-16 20:29 發表
西方的民主式搶掠
都係有東方的帝制式要脅在先姐,正所謂初一十五

呢鋪真係睇到晒真面目,我哋呢班真正香港人見証2019之後既世界大事,現在年輕一輩,日本侵略香港,有好多真係未聽過,若果我有幸未死,可能見証到世界大亂

全球首富間德國特斯拉車廠而家咩環境?

歐洲始終離不開自身強盜劣根性。

德x國好快可以去工業化

沒收,然後自己煉油??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]