• 瀏覽: 53,970
  • 回覆: 412
+18
引用:
原帖由 oukholdstudent 於 2022-9-16 19:06 發表
綜合報道,德國決定反制俄國斷供天然氣,德國經濟部周五(16日)聲明,將接管俄羅斯石油公司(Rosneft)在德子公司,包...

恭喜德國又會被世界各國, ...
有乜嘢國家會撤資?伊朗?北韓?

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-9-16 19:10 發表
德國以咩理由去沒收人哋私人財產?
睇嚟今年德國人在冬天會太冷了
西人只要政治制裁就冇需要理由!

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2022-9-16 22:22 發表

既然德國已沒收俄私人公司,咁該些公司便是屬於德國,德國可以通過法律途徑去接收該些公司在俄的資産和油田咁咪有油囉。如果俄羅斯方反對,咪話俄羅斯方違反法律,告佢制裁佢囉。
我代表俄同意接收,下一秒既我代表俄沒收德國在俄公司股權

移民同轉移財產到外地既中國人,有排驚

引用:
原帖由 judylam651 於 2022-9-16 19:14 發表
公然掠奪別國資產叫反撃,德國真係物似佢老尾主人賊形 !
那些所謂民主國家,以資本主義這種萬惡的制度來哄騙世人,現在接二連三摧毀資本市場的首條定律.....【保護私有財產】,睇黎重塑世界新秩序的日子不遠了。

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2022-9-17 13:14 發表

我代表俄同意接收,下一秒既我代表俄沒收德國在俄公司股權
哪哪哪,俄沒收德國在俄資產係犯法架。

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2022-9-17 13:22 發表

哪哪哪,俄沒收德國在俄資產係犯法架。
我證明冇犯法

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-9-17 13:15 發表
怕什么??

入籍外國  就是外國人!!

自己的祖國 怕什么???

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-9-16 19:11 發表
沒收股權有乜野用
就算沒收股權 食左間公司 都唔會變D油出黎
而且持續落去
德國面臨既 就係佢全國工業體系瓦解
製造業大量遷移
以及各行各業倒閉潮

老實 去到呢一刻 我諗果幾間公司可以轉既資產 早就轉走哂
佢地沒收股權 最多都只係攞到設備同埋土地 以及廠房
但係佢地之後要付出既代價 係呢個十倍 百倍

反正我睇到既係 德國現政府係點樣作死:smi ...
政客治國,
同精英治國嘅分別
真係越嚟越明顯!
歐美國家真的玩完了!

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-16 20:16 發表

中國唔賣源材料,你老美又可以做D咩?😏
沒收你賣原材料公司的股權囉所以呀,千祈唔好去美國德國投資,分分鐘比人沒收㗎

德國智障政客,沒收俄3間煉油廠股權,
一樣無法解決缺油問題。
西方盜賊行為,更讓全世界各國恥笑。

戰犯普京又遭受挫折,抵Ⅹ死

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-9-17 01:15 PM 發表
親賊匪國果D有得震冇得瞓

學埋老美d衰嘢.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]