• 瀏覽: 58,715
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
+2
我喺加拿大,都知道已取消!

唔好搞啦....

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-16 16:39 發表

去跑果的自己感染當然唔係問題, 問題係感染左之後又會傳比其他人, 呢個先係最大問題。
咁講其實乜都唔使搞
展覽都唔應該搞
香港變死城大家happy

固步「自封」

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-9-17 15:31 發表

咁講其實乜都唔使搞
展覽都唔應該搞
香港變死城大家happy
展覽會梗係唔應該搞啦, 政府都呼籲市民疫情期間盡量減小聚會, 而家重搞埋呢的嘢等人群聚集? 大家都係響應政府呼籲啫, 有乜唔啱?

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-17 16:01 發表

展覽會梗係唔應該搞啦, 政府都呼籲市民疫情期間盡量減小聚會, 而家重搞埋呢的嘢等人群聚集? 大家都係響應政府呼籲啫, 有乜唔啱?
咁係政府自相予盾

引用:
原帖由 ~霹靂~ 於 2022-9-16 10:29 發表
憑咩可以有特權豁免? 
之前有啲人上面落嚟吾洗打齊針都攞到疫苗通行證。跑下步啫算乜特權

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-9-16 10:27 發表
香港田徑總會上星期四表示,已正式向政府申請舉辦渣打香港馬拉松,暫定於十一月二十日舉行,又指比賽名額會增至二萬五千人,期望政府能在本周內

一係就乖乖跟從嚴格防疫規定,無人有豁免....

依家政策係外國人入境兩針就可以申請行街紙, 周圍暢通無阻半年...
但香港人就一定要3針先可以暢通無阻....

誰被豁免?  一視同仁?  嚴格防疫規定?  誰有心播毒?

點解打針L唔出聲, 當問題睇唔到?

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-9-16 10:27 發表
香港田徑總會上星期四表示,已正式向政府申請舉辦渣打香港馬拉松,暫定於十一月二十日舉行,又指比賽名額會增至二萬五千人,期望政府能在本周內

其實香港都未下降到深圳級別,大家咪嘈,政府做緊野,好快就可以深圳起越香港

諗起都興奮

政府應該順便叫人簽埋生死狀,
要有棺材山地骨灰龕位先可以參加,
另外有埋殯儀館booking可優先參加。

引用:
原帖由 ~霹靂~ 於 2022-9-16 10:29 發表
憑咩可以有特權豁免? 
憑新加坡又搞渣馬 😂😂

龍舟國際賽 去泰國搞 離開中國

你繼續清零啦

香港拜拜

田總都係啲有色人仕控制

建議取消啦 多人活動隨時變示威遊行 限聚令變番2人就岩啦

唔知今期會有幾多人…………

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]