• 瀏覽: 58,671
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2022-9-18 20:06 發表

好多渣打,滙豐職位,員工今年內已經搬咗去新加坡🇸🇬
咁就好喇,香港少啲人,清零更快。

絕對唔贊成今年可以跑

支持政府 重開國際盛事

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-18 20:25 發表

咁就好喇,香港少啲人,清零更快。
最好香港將人口清零,連貓狗都唔好有咪冇病菌囉 

引用:
原帖由 Sukidachikan 於 2022-9-18 19:22 發表

今日歸西未?
點算好 說好了的共赴黃泉呢?

我等緊議員同高官一齊去

點知冇人去喎 仲日日上嚟吊你條清零L!

我個人並唔反對中國係抗疫上嘅蓮花支援 我都係食蓮花 但係反對用隔離方法

我可以話 個病毒最少潛服左我幾個月都係陰性! 最近轉季 病毒先有機會攻入 喉嚨微痛已經好幾個月 根本隔離係作用有限 

新病毒傳播力超強 想阻止感染 根本以卵擊石 

引用:
原帖由 bensonchow 於 2022-9-18 12:53 發表
今日聽到有政黨人話要求入境檢測會令外客卻步,又話外國核酸唔方便可能要提早3日去檢再加上3+4嚇怕人。咁即係叫政府咩都唔做自出自入, 入境唔駛檢又唔駛人提交檢測證明。依家每日入境都檢到有百幾單,即係想百幾個感染者周圍去傳播。
唔計外防輸入 本地都幾十萬個感染源頭啦 柒頭! 佢哋入嚟比你感染風險仲高!

知唔知你搞乜柒隔離 好多人中咗係唔會報政府嫁! 你真係以為每日7-8千單 真係7-8千? 唔報果班呢? 

明明就係共存左 仲外防輸入 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-9-18 22:56 發表

唔計外防輸入 本地都幾十萬個感染源頭啦 柒頭! 佢哋入嚟比你感染風險仲高!

知唔知你搞乜柒隔離 好多人中咗係唔會報政府嫁! 你真係以為每日7-8千單 真係7-8千? 唔報果班呢? 

識有間茶餐廳果排成間員工中晒招,冇人報照做生意。正,我支持佢。

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-19 02:30 發表

識有間茶餐廳果排成間員工中晒招,冇人報照做生意。正,我支持佢。
只有一種人會報

終極愛國人士

手停口停果班 唔好玩啦 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-9-18 22:56 發表

明白。因為有人唔守法又拉唔到所以政府以後唔再執法。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-9-17 15:31 發表

咁講其實乜都唔使搞
展覽都唔應該搞
香港變死城大家happy
咪係。。。
出街都會有機會中喇。
係咪唔洗出街?? 

又佢爆

引用:
原帖由 Sunny20@8 於 2022-9-16 10:27 發表
香港田徑總會上星期四表示,已正式向政府申請舉辦渣打香港馬拉松,暫定於十一月二十日舉行,又指比賽名額會增至二萬五千人,期望政府能在本周內

此時此刻仲防疫,如果得嘅就唔洗日日上萬啦,係時侯完全回復日常生活,集中處理老少及長期病患,正常人自行隔離!
不知所謂!浪費金錢

最好停辦啦,10個參賽者起碼有7個都唔係跑步嘅,去嘉年華活動而已

引用:
原帖由 wsvchuen 於 2022-9-16 16:00 發表
算啦, 舞蹈員父母都豁免啦, 大家一齊共(赴黃)存啦
仔女冇事 係外國做廢物安享狗年,仔女有事 怪政府 怪紅館,又要嫌人地畀錢太少又太早,政府恩恤免隔離回港當應分 真係貪婪無恥

引用:
原帖由 口琴 於 2022-9-19 07:29 發表

咪係。。。
出街都會有機會中喇。
係咪唔洗出街?? 
唔使咁極端嘅…… 你應該都係成年人 用個腦諗下人地講嘅去到咩野尺度同範圍 唔係好似你咁 風聲鶴唳草木皆兵 慌死冇存在感

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]