• 瀏覽: 56,838
  • 回覆: 80
新加坡衞生科學局昨宣布,可同時對抗新冠原始毒株及Omicron變異株的莫德納二價疫苗,已獲准在獅城使用;這款疫苗可供18歲及以上民眾接種作為加強劑。日本則將自9月20日(下周二)開始,為首波符合條件對象,施打新世代二價疫苗,希望年底前讓有意願民眾全數完成接種。

新加坡衞生科學局首度臨時授權二價疫苗在當地作為新冠肺炎加強劑使用。衞生科學局表示,在流行病特別採用程序下,臨時授權使用可同時對抗新冠原始毒株及Omicron變異株的莫德納二價疫苗,指這款疫苗可供18歲及以上、已打完基礎劑的民眾作為加強劑使用。疫苗內含25微克對抗原始毒株、25微克對抗Omicron BA.1變異株的成分,是先前僅對抗原始株的升級版。

係咪大巴摑班黃醫磚家面呢??又話新冠冇殺傷力, 又話應除口罩

出黎嘈那班咩唔係繼續打一價疫苖咪得囉,低殺傷力嘛

做咩嗱嗱臨打二價喎

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1872742/即時-國際-新加坡准用二價疫苗-日本下周開打

仲要問香港批黃磚家仲要阻中國的三價新冠疫苖幾耐, 人地外國都開打, 但香港批磚家仲要攔住國藥及科興的三價???

打完又有,又繼續打無限loop

你個腦已脫離正常範圍
流感每年都一直有新疫苗(我有打)
但一直都係自願性質

新加坡同日本都係當恆常政策處理
是你自己過分解讀

黃人磚家睇無到
東謊秋田犬家鄉話無糸谷針,

科興隻三價疫苗超期待
一針有齊alpha , beta 及omicon. 

但香港黃磚家係度阻住要拖到年尾都唔知有得打未

吓, 唔L係嘛? 新架坡竟然學人打針? 呢到的共存L成日講, 全世界淨係得返中國, 澳門同香港防疫, 其他地方都回復正常, 你新架坡竟然學人打針? 叫的共存L情何以堪?😆😆😆

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-16 06:38 發表
你個腦已脫離正常範圍
流感每年都一直有新疫苗(我有打)
但一直都係自願性質

新加坡同日本都係當恆常政策處理
是你自己過分解讀
想入呢啲共泉撚境冇打針睇下ban唔ban鳩你流感針

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-9-16 07:36 發表

共"泉"

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-9-16 07:36 發表

更新疫苗係正常

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-9-16 07:39 發表

共"泉"
共赴黃泉

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-9-16 07:48 發表

更新疫苗係正常
家陣係問你冇打針入唔入撚到境呀更新

鍾意咪打

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-16 06:29 發表
新加坡衞生科學局昨宣布,可同時對抗新冠原始毒株及Omicron變異株的莫德納二價疫苗,已獲准在獅城使用;這款疫苗可供18歲及以上民眾接種作為加強劑。日本則將自9月20日(下周二)開始,為首波符合條件對象,施打新世代二價疫苗,希望年底前讓有意願民眾全數完成接種。

新加坡衞生科學局首度臨時授權二價疫苗在當地作為新冠肺炎加強劑使用。衞生科學局表示,在流行病特別採用程序下,臨時授權使用可同時對抗新冠原始 ...
流感針年年都要打唔同嘅針啦,變咗種就要轉疫苗㗎啦,常識黎架,小學生都識。

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-9-16 08:05 發表

流感針年年都要打唔同嘅針啦,變咗種就要轉疫苗㗎啦,常識黎架,小學生都識。
小學生, 你去打返流感疫苖吧!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]