• 瀏覽: 8,565
  • 回覆: 31
北韓正式立法宣布為核武國家,對於北韓強硬態度,南韓軍方周二回應,警告北韓一旦企圖發動核攻擊,將面臨韓美兩軍壓倒性反制,北韓政權將陷

核戰危機接近爆發了!北韓已立法只要懷疑受核攻擊, 就可先發制人動用核武, 依家南韓又警告, 只要北韓企圖動用核武, 韓美亦會先發制人, 即雙方隨時射核彈。😱

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/news/r ... -南韓警告-北韓如動用核武-將自取滅亡

北韓射了核彈, 南韓還存在了再說

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-9-15 23:17 發表
北韓射了核彈, 南韓還存在了再說
南韓會容許北韓先射嗎?

睇下美國呢個攪屎棍。
看看【今日國土的作品】美國宣布準備使用核武器保護日本。

https://v.douyin.com/6UpsG4T/

引用:
原帖由 黃金馬3 於 2022-9-15 23:24 發表
睇下美國呢個攪屎棍。
看看【今日國土的作品】美國宣布準備使用核武器保護日本。

https://v.douyin.com/6UpsG4T/

攪屎棍其實係肥仔金, 你留意下誰成鳩日搞核試先?人地南韓有話想食咗北韓咩?相反, 以往我地經常見南韓向北韓伸出友誼之手, 而老美有心要熔你肥仔金駛等到今日?

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-15 23:20 發表

南韓會容許北韓先射嗎?
南韓可以不容許

北韓容許就可以了

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2022-9-15 23:46 發表

南韓可以不容許

北韓容許就可以了
儍的, 你北韓當老美死架?

大陸都係咁講喇,如果台灣獨立。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-15 23:52 發表

老美無問題,

北韓無問題

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-9-16 00:29 發表
大陸都係咁講喇,如果台灣獨立。
台灣無核武, 對大陸無威脅, 相反, 北韓擁有核武, 對南韓和鄰國都有威脅, 依家大陸唔管北韓, 就只好交由老美來收北韓。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-15 23:20 發表

南韓會容許北韓先射嗎?
唔射點會知係核武

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-15 23:52 發表

射得核武就攬住一齊屎

引用:
原帖由 kim168 於 2022-9-16 11:21 發表

射得核武就攬住一齊屎
至怕北韓一射就被老美彈如雨下的核彈夷平, 而北韓剛剛射那粒核彈就在他頭上爆咗!

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-16 00:50 發表

台灣無核武, 對大陸無威脅, 相反, 北韓擁有核武, 對南韓和鄰國都有威脅, 依家大陸唔管北韓, 就只好交由老美來收北韓。
北韓有核武關大陸咩事
屋企開燈洗唔洗問下鄰居有冇光得制?

引用:
原帖由 superplx 於 2022-9-16 16:09 發表

北韓有核武關大陸咩事
屋企開燈洗唔洗問下鄰居有冇光得制?
關乜事?北韓咁近北京, 有核武不是對中國首都威脅嗎?中國有核武就得啦!若細佬北韓比人蝦, 大佬中國自然代細佬出頭, 快些銷毀核武啦!駛唔駛大佬幫你肥仔銷?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]