• 瀏覽: 36,418
  • 回覆: 401
  • 追帖: 1
+7
英女王伊利沙伯二世日前離世,連日來大批市民帶同鮮花到位於金鐘的英國駐香港總領事館外弔唁和獻花。日前羅家英在個人 Instagram 上載在英國領事館門外的自拍照,對英女王逝世表示惋惜,未料引來內地網民批評。羅家英今日在微博上發布短片,表示為自己發表了未加深思熟慮的哀悼之詞感到抱歉。

羅家英早前在其 Instagram 賬戶發布在英國領事館門外與悼念人龍的自拍照,並在帖文中表示「她登基,我七歲,這七十年來,英女王是我的長輩,看著我成長到老矣。」羅家英又說,香港在英女王庇蔭下是人間福地,他感嘆,「還有幾多個長輩呢?鮮花一束,謹致敬意,萬世流芳,大象無形。」

仆你個臭街杏加橙, 光頭佬羅家英的智商, 年年都係只得七歲細路仔的智商值, 香港回歸後咁多年的風風雨雨, 作為一個有正常智商的中國香港人, 冇理由仲噏得出[香港在英女蝗庇蔭下是人間福地], 你條仆街去叫雞或者去奶英女蝗屎眼, 只要靜靜雞去做係個人行為, 但你又拍照又寫感言公開揚晒出去, 又一次衰在社交媒體的咀咒.
阿姐要攞貞節牌坊, 你條光頭佬咁多年都係食軟飯, 係唔係想玩死埋阿姐???  

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/日前悼英女王被狠批-羅家英今微博拍片致歉:我永遠愛我的祖國-071832514.html

家英無講錯, 英治時期, 港人最幸福. 

佢哋還以為有老闆照住 跟香港好多儍仔一樣,以為不斷重複發生的怪事、只是巧合碰上江江

Instagram 上載,牆內人偷睇有咩辦法

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-15 19:08 發表
家英無講錯, 英治時期, 港人最幸福. 
有4大探長睇著。

心直口快, 講出心底的說話。
instant thinking, 至真至情。

英女蝗睇住佢成長?佢乜水呀?汪阿姐飛咗隻白痴啦。

引用:
原帖由 peter925 於 2022-9-15 19:13 發表

有4大探長睇著。
https://www.youtube.com/watch?v=R-P53NoN1yo

諗下個時, 點解大陸人冒死都要偷渡來港吧.

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-15 19:18 發表

https://www.youtube.com/watch?v=R-P53NoN1yo

諗下個時, 點解大陸人冒死都要偷渡來港吧.
人為財死,好正常。

沉鬱揮鳩吹英女蝗訪港, 去到邊都親民, 任由市民在英女蝗身邊行來行去, 真係好撚好笑的低B仔, 當年英女蝗去到邊, 都要事先洗太平地, 蝗家警察政治部傾巢而出扮街坊市民, 滲雜在人群內, 鏡頭前影住英女蝗做騷, 鏡頭後就佈署重兵, 當年的妓者好識做好合作, 唔會倒港英政府米.

引用:
原帖由 peter925 於 2022-9-15 19:20 發表

人為財死,好正常。
共產當鬥死幾多人啊 ?

香港人, 好多條命係英國救返的.

老奴才

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-15 19:22 發表

共產當鬥死幾多人啊 ?

香港人, 好多條命係英國救返的.
傻啦,革命呀,唔咪請食飯囉,你唔咪咁無知馬?

75歲羅家英, 口講愛國只係門面話, 戲子無義, 佢自動自覺去向英女蝗獻花, 仲要寫出感言文字, 先至係佢內心最真實的感情.

祖國=英國?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]