• 瀏覽: 10,726
  • 回覆: 46
+2
日本政府9月7日起放寬邊境管控,更研議進一步鬆綁,包括取消每天入境人數上限、解除自由行禁令及恢復免簽證等。日媒報道,最快10月將解除...

各位哈日族係時候儲定錢買定Yen! 準備返鄉下!

全世界只有中國同香港繼續清零, good luck

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/2372699/即時-國際-日本政府擬最快10月開放自由行及恢復免簽證-入境人數不設限

咳住玩

中左入院張單貴囉

引用:
原帖由 棧道 於 2022-9-15 10:58 發表
中左入院張單貴囉
無病徵/無乜事咪一樣可以隨街走, 係香港先要隔離同入院!

唔知飛田囡囡會唔會有抗疫價

香港人可以去AV國透下氣

E+中國同香港完全唔同外界接觸咁滯

無人知將來一解封又會發生乜事? 
外國慢慢解封就唔會有突然大爆發

日本真係頂唔順,再無遊客增加收入,
好多公司破產,原本2020年奧運預左有豐厚收入,
一個疫情玩死左日本,20年日本無大爆但歐美爆,
去到2021年舉行,日本國內勁爆國民強力叫停,
結果要搞閉環作賽,人力物力財力花多好幾倍,
但零售、飲食、旅遊業在無遊客情況下,蝕到入肉

引用:
原帖由 tony.hk 於 2022-9-15 11:18 發表
你認為香港同內地同佢地會有好大分別?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-15 11:20 發表

你認為香港同內地同佢地會有好大分別?
香港係比曱甴搞衰啫
2019年中開始曱甴到處搞事,
見到內地遊客就追住鬧,反水貨客....
所以未爆疫情旺角遊客已大減
我係旺角人,我識果啲旺角商戶,
9成都係好爭曱甴...

其實內地影響真係唔太大,十幾億人有幾多確診?
確診數字試吓同南韓及日本比較....
唉!我張回鄉卡過左期咋,否則我都會上內地住兩年

針L疫粉成功令周邊各城市超越我們🥰

怕怕

日本咁做真係好不智,病毒一日未係世界消失,都唔應該亂開放旅遊

健康幾時都係最重要

所以我真係好 proud of自己係中國人
有英明既政府領導我好開心又放心

引用:
原帖由 tony.hk 於 2022-9-15 11:18 發表
所以中國唔放國民去救其它國家救完佢哋唔會講多謝比佢哋回到氣就會夾埋圍中國……冬季外面就會變天世界會出現另一個格局……中國守得住道氣就得了

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-15 10:47 發表
日本政府9月7日起放寬邊境管控,更研議進一步鬆綁,包括取消每天入境人數上限、解除自由行禁令及恢復免簽證等。日媒報道,最快10月將解除...

...
中國是地球上孤獨的抗疫者。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]