• 瀏覽: 14,818
  • 回覆: 74
+5
內地近日網傳一段影片,顯示一對情侶在位於廣東省惠州市鬧市的酒店低層房間忘情造愛,完全沒理會大量市民圍觀,甚至有人直播。涉...

大陸人素質幾好,懂得分享!香港人要學習。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220914/mobile/bkn-20220914175936233-0914_00952_001.html

good job

落地大玻璃

大家分享吓,冇問題的!

美國都有啦,香港都有啦,非洲都有啦,但我地中國嘅表現欲特別強,又贏

睇唔到

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-14 23:49 發表
內地近日網傳一段影片,顯示一對情侶在位於廣東省惠州市鬧市的酒店低層房間忘情造愛,完全沒理會大量市民圍觀,甚至有人直播。涉...

大陸人素質幾好,懂得分享! ...
人哋就係鍾意做比人睇至覺得high,直播全世界更興奮!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-9-15 00:35 發表

人哋就係鍾意做比人睇至覺得high,直播全世界更興奮!
係,我都認為佢係專登

睇唔到

公安遲早上門

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-9-15 00:53 發表

臭蟲論源於是20世紀中國著名作家魯迅先生寫於1933年的文章《外國也有》。文中魯迅先生諷刺當時的中國人,被批評時會聲稱其他國家也有同樣的錯誤,來掩飾自己的錯誤;其名句:「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲。」。[1]現今社會,臭蟲論是用來批評不擇手段,企圖掩飾自己錯誤的人。
在網上世界,不難在罵戰中找到臭蟲論;通常被批評方會辯稱別人也有同樣的錯誤,可惜網上的世界無限 ...
你講得冇錯,都係曱甴同佢老尾主人嗰套雙重標準厲害。佢做乜都得你做相同嘅事就錯,人無恥真係天下無敵

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-9-15 01:02 發表

我支持你呢個想法,加油!中國有14億像你的人民,真係稱霸世界指日可待
我都希望美麗的風景線可以喺英美遍地開花

引用:
原帖由 中於終出鳥 於 2022-9-15 00:53 發表

臭蟲論源於是20世紀中國著名作家魯迅先生寫於1933年的文章《外國也有》。文中魯迅先生諷刺當時的中國人,被批評時會聲稱其他國家也有同樣的錯誤,來掩飾自己的錯誤;其名句:「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲。」。[1]現今社會,臭蟲論是用來批評不擇手段,企圖掩飾自己錯誤的人。
在網上世界,不難在罵戰中找到臭蟲論;通常被批評方會辯稱別人也有同樣的錯誤,可惜網上的世界無限 ...
解釋得好好。👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]