• 瀏覽: 24,308
  • 回覆: 175
+7
如果唔係中國撐住德國經濟   早就收咗皮啦

大家合作咁咪好囉喺要搞事冇辦法

能源價格爆升,斯洛伐克鋁材廠已停產,歐洲重工業骨牌式倒閉,德國本土車廠用電成本激增,賣一架車蝕一架,倖存只有在中國的德國車廠能享有穩定用電價格,而家仲玩減少中國依賴,呢班歐豬真喺腦灌水無得救

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-14 22:16 發表
英媒9月13日公開他們訪問德國副總理兼經濟部長哈貝克(Robert Habeck)的內容。哈貝克9月13日稱,德國正制定新對華貿易政策,以減少對中國原材料、

澳洲🦘已變死狗。

德國又想來。

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 加燦 於 2022-9-15 02:49 發表
快快將福士車廠撤離大陸。
福士講佢哋會加大系新疆的投資喔!

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-9-15 04:57 發表
呢件白痴係綠黨,明明而家最大黨係社會民主黨 但係乜鬼都係呢個綠黨話事喎嗰總理廢㗎喎
唔同政黨為自己利益為選票有乜唔可以做

英、美、澳、加、德、意、歐
總之選舉果陣大力反華就可以當政綱,本地政策、通漲?
WFC

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-9-14 22:24 發表
現德國政府能力如何
睇下佢地點處理俄烏戰事就可見一二
對於呢班廢物 根本無需要在意
我等睇德國出現大遊行 大示威
但香討好多人在意

又花式自殺歐豬真係傻唔係扮

引用:
英媒9月13日公開他們訪問德國副總理兼經濟部長哈貝克(Robert Habeck)的內容。哈貝克9月13日稱,德國正制定新對華貿易政策,以減少對中國原材料、

自己工業冇電生產仲搞呢d

中國一直都在減少對歐美嘅依賴,不過官方唔會大大聲同歐美講,只會默默地做。而且有個好靚嘅詞,叫做“內循環”。

大家互惠往來。。。依賴去跟美, 美國會脅迫買武器。

又買唔到俄燃油,又唔同中國做生意,呢啲就係正宗窮鬼以為自己幾千億未開頭。

引用:

減少依賴中國,多依賴蠅國尾國,睇唻要死一齊死, duck國真係唔話得😂🤣😂🤣

引用:

支持白皮豬㩜炒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]