• 瀏覽: 4,468
  • 回覆: 26
+2
大埔富亨邨今(6日)再現大量白鴿屍體,警方在上午8時許接獲報案,指大埔頌雅路6號對開有十多隻白鴿屍體。警員及愛護動物協會接報到場,發現上址一

真大陣仗...

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/708857/殘酷虐鴿-一連兩日大埔富亨邨現逾30隻鴿屍-警列殘酷對待動物案

食咗老鼠藥?

紅燒乳鴿

應該係小型電磁波武器弄的
D電磁波武器咁流行又捉唔到
香港又咁多IT人才點解唔整個模擬法拉第籠APPS 
既可保護生物也可保護電器仲可以創造外匯

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-14 21:49 發表
大埔富亨邨今(6日)再現大量白鴿屍體,警方在上午8時許接獲報案,指大埔頌雅路6號對開有十多隻白鴿屍體。警員及愛護動物協會接報到場,發現上址一

...
一班動物偽善L又出場啦!

白鴿黨冇水集體食自殺

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-14 21:49 發表

...
https://youtu.be/mwWWjHi0i_Y

7個月前報導,話去年12月死左31隻鴿
 然後今個月又有

舊年個 東張 咪有報導過虐鴿男嘅,鎖定佢去調查囉,九成中呀!

引用:

...
啲人喺度餵鴿,攪到烏煙障氣 😤😤😤
食環 又做過什麼功夫去改善呢 ? 
最叻咪掛張banner,就收工 ! 
都喺要靠市民自發做嘢 😭😭😭

引用:
原帖由 hegangbei 於 2022-9-17 09:11 發表

啲人喺度餵鴿,攪到烏煙障氣 😤😤😤
食環 又做過什麼功夫去改善呢 ? 
最叻咪掛張banner,就收工 ! 
都喺要靠市民自發做嘢 😭😭😭
係,狂喂面包食物,無人理
有啲人係日日來倒食物比鴿
個啲正一仆街來

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-9-17 09:24 發表

係,狂喂面包食物,無人理
有啲人係日日來倒食物比鴿
個啲正一仆街來
野鴿等如老鼠
白人叫它flying rats 

人渣

用來食嗎?

漁護處有無諗過
白鴿在露台屙屎
有禽流感風險

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-9-17 11:05 發表
漁護處有無諗過
白鴿在露台屙屎
有禽流感風險

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]