• 瀏覽: 14,845
  • 回覆: 63
香討一堆呆灣人玻璃心又碎

引用:
原帖由 longgun67 於 2022-9-14 11:24 發表

咁點解美國、五眼及歐盟要中國制裁俄羅斯?
咁點解西姐又要飛去中國台灣?
以上一堆唔關事嘅人又走去干涉內政

俄烏戰爭,關係到俄羅斯,普京願意習大傾又有咩問題?正如台灣關係到中國,中國願意同普京傾又有咩問題?
你講之前用下腦
我跟國策,跟黨走
我國內政,絕不容外國干涉

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-14 08:11 發表

囯事呀,你估家事咩!
千祈吾好喪權辱國,俾俄佬插隻手埋泥
睇下三國志啦
依家權且結合共抗美國
美國一收皮,俄羅斯就番屋企啦

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-14 11:17 發表

收台之戰,如果俄願意在北方牽制日本,對我們有很大好處
兵分3路,俄佬入侵北海道,大6收台,攻沖繩! 北韓入南韓,事後,北海道歸俄,中國統一,南韓解放,琉球為中國新自治區,美帝收皮,完全退出東北亞
好吾好?

今次真係屎忽悠然然

兩個都係講同一句說話
你唔係我背後...

軍方完全收左果班上嗨人嘅皮 香港班低層人士還在四處吹虛~以為呀邊個呀爺
如果冇發覺點解D大粒佬全都約好潛水了一段時間⋯就真係好豬

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-14 07:57 發表
台灣乃中國內政,做乜同俄佬傾?
叫佢幫手同步打7日9

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-14 07:57 發表
台灣乃中國內政,做乜同俄佬傾?
台灣有運武器俾污黑爛,俄佬可能摧毀台灣!

引用:
原帖由 oyear 於 2022-9-14 11:51 發表

睇下三國志啦
依家權且結合共抗美國
美國一收皮,俄羅斯就番屋企啦
三國啓示,美帝一收皮,則東北新疆危險了

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-14 07:25 發表
俄羅斯克里姆林宮(Kremlin)宣布,總統普京(Vladimir Putin)與中國國家主席習近平9月15日將在烏茲別克(Uzbekistan)會晤,期間會談及烏克蘭和

要 ...
美歐迫中國同俄羅斯越行越近
世界已明顯分咗兩大陣營
為第三次世界大戰準備

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-14 12:00 發表

兵分3路,俄佬入侵北海道,大6收台,攻沖繩! 北韓入南韓,事後,北海道歸俄,中國統一,南韓解放,琉球為中國新自治區,美帝收皮,完全退出東北亞
好吾好?
如果美國唔安份,的確好可能成真

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-9-14 11:08 發表

引狼入室四個字都打不正確
唔好學人上網啦
曱甴係咁上下啦,時伐革命都寫得出,仲有咩寫唔出呢?

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-14 08:11 發表

囯事呀,你估家事咩!
千祈吾好喪權辱國,俾俄佬插隻手埋泥
家事國事天下事,事事關心!

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-9-14 08:16 發表
老俄現在打老烏打到內傷,見佢有乜意義?
我也認同!俄國現在正陷入另一場阿富汗戰場,足以消耗其國力至內出血,在台灣問題上根本無力幫助中國,反而極需要中國的幫助,以扭轉在烏克蘭戰場上開始出現的敗局。反正中美遲早會攤牌,中國可以有條件幫助俄國,就是要俄國交還清朝奪去的領土,包括海參威。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]