• 瀏覽: 29,234
  • 回覆: 133
【星島日報報道】有內地旅客在社交平台聲稱在沒有接種疫苗和沒豁免證明下,抵港後獲發「臨時疫苗通行證」,可進入食肆等處所,被...

又話統一發言, 為何仍有醫生持反對意見

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/內地等入境人 ... 行證要求-044537986.html

劃一疫苗通行證要求,  同意。

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-9-13 13:53 發表
【星島日報報道】有內地旅客在社交平台聲稱在沒有接種疫苗和沒豁免證明下,抵港後獲發「臨時疫苗通行證」,可進入食肆等處所,被...

又話統一發言, 為何仍有醫生持反對意見

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/內地等入境人士來港免打針-何栢良倡劃-疫苗通行證要求-044537986.html
OK!! 有追蹤功能就可以唔洗打針~~ 曾經身處高風險區即轉紅碼~~

疫苗通行證係谷香港市民打針都唔係谷內地市民打。至於疫苗用黎防感染,大家都知唔可靠啦。

家超呢鑊斷L正.

提示: 違規內容已被屏蔽
支持

引用:
原帖由 -man 於 2022-9-13 15:48 發表

On9,佢係香港感染重症,咪又要係香港醫院治療
打咗係咪一定冇重症先,咁唔該你幫佢打埋其他針。

土共怎麼搞作的, 到今天還有人沒打疫苗。

引用:
原帖由 樓上救星 於 2022-9-13 16:34 發表
土共怎麼搞作的, 到今天還有人沒打疫苗。
兩針九成幾,三針七成幾
已經係全球最高咁濟。

引用:
原帖由 chess8 於 2022-9-13 16:21 發表

打咗係咪一定冇重症先,咁唔該你幫佢打埋其他針。
無打更加容易有重症,拖累香港醫療體糸,所以呢個特首講嘅野根本係白痴,正垃圾

靚仔靚妹要打,內地旅客唔駛打?

真正合理的建議係取消“疫苗通行症”呢個不合邏輯的敗政。林鄭用嚟谷針的毒招(我永遠記得佢在記者會上講“就係要令冇打針嘅人唔方便”嗰副仆街得戚嘴臉),比卡超都冇破舊立新的勇氣,如何為香港開新篇??

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-13 16:35 發表

兩針九成幾,三針七成幾
已經係全球最高咁濟。
點解仲漏到啲無針人入來?

點解大陸會放未打針既人出國或黎香港呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]