• 瀏覽: 21,971
  • 回覆: 103
這個想R錢多一直話自己神經痛又查唔到,反正醫療免費的死人都拖長來玩。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-9-13 15:28 發表

全香港人都因為呢件事而心靈創傷
應該手褲要拿晒佢成幅身家分晒俾香港人先治療到
仲有損害本地演唱會生態及香港國際聲譽, 人地韓國日本都唔知日後會唔會再安排歌星來香港, 李生就算學政府派消費卷都未必補償到香港既損失

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-13 13:38 發表
見有一千萬,情況突轉差
你睇嘢真係巧通透

引用:
原帖由 peterfork 於 2022-9-13 13:37 發表
MIRROR演唱會在7月28日發生嚴重意外,場館高處的大電視突然跌落舞台,導致兩名舞蹈員受傷送院。重傷的李啟言(阿Mo)至今仍在伊利沙伯醫院深切治療

唔係癱點攞千萬呀

呢條友衰好心喎,應該賠多D

其實一個舞者/運動員實有點傷,佢要証明係上次意外造成,同埋交代吓傷成點?呢刻衝出黎,比人感覺太R 錢格

引用:
原帖由 peterfork 於 2022-9-13 14:01 發表

"嚴重"呢詞不是受傷者說了算, 由醫生證明, 仲有精神/心靈創傷, 仲可唔可以係呢行發展等一籃子因素....賠2000萬係基本
當黃E為$連疫苗豁免都可以5舊水一張任開時
醫生證明好難咩

曱甴生物講到錢就是這樣,不過講真,其實貪心係人之常情,曱甴係要包裝到自己高尚正義為香港咁。

引用:
原帖由 Tsundis 於 2022-9-13 15:37 發表
其實一個舞者/運動員實有點傷,佢要証明係上次意外造成,同埋交代吓傷成點?呢刻衝出黎,比人感覺太R 錢格
絕對不認同, 只是李生遲遲不表態, 阿峰由始至終沒有放棄要求賠償的權益, 既然李生現在表態可以賠俾阿mo, 點解阿峰唔可以?
至於金額更加不是李生設定1000萬就可以解決

引用:
原帖由 peterfork 於 2022-9-13 14:01 發表

"嚴重"呢詞不是受傷者說了算, 由醫生證明, 仲有精神/心靈創傷, 仲可唔可以係呢行發展等一籃子因素....賠2000萬係基本
醫生證明有幾難

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-9-13 15:19 發表

係人地比一千萬,老父卻拒人千里!睇見都有火!
嫌你一仟萬少呀你柒閪,一個3房單位都唔夠錢買😁

我睇到條片 , 宜家心理有陰影 , 成日覺得心悸 , 可以賠 D 錢俾我 ? 我要 100萬就夠

期實醫生證明真係好昜拿,再說阿峯同阿M0單野上曬新聞,班醫生唔會笨到輕易話距好反個責任好大。

我睇完有陰影影響我日常生活,起碼賠50萬

人地有一千萬,佢R番一半五百萬都好呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]