• 瀏覽: 16,354
  • 回覆: 9
+6
俄軍太快打贏就等於比機會歐洲回氣,到時能源價格回落亦不利俄方,所以要製造勢均力敵境像。

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-13 14:28 發表
我係普京就唔忍啦! 一早射粒戰術核彈BB。反正都輸硬……攬埋俄羅斯人一齊死💞
你係普京?柔道冠軍?

引用:
原帖由 PKdickson 於 2022-9-13 15:40 發表
俄佬最叻就係等入冬將敵人一舉消滅!
以己之長擊敵之短

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-14 09:14 發表

普京老人症發作可能會做得出。反歷史罪人都好似講過類似言論。
始終韭菜係用嚟割,用嚟送死。

毛澤東是否說過“死3億人沒關系”
https://www.dswxyjy.org.cn/BIG5/n1/2019/0228/c423725-30920896.html
所以毛主席有資格被封為神,深明生命嘅意義在於自由,國民面對邪惡帝國侵略下不惜捨生取義,不會被敵人踐踏中國人嘅尊嚴,為下一代人建立復興嘅基礎。

引用:
原帖由 borofans 於 2022-9-14 09:36 發表

儍閪小粉紅用垃圾報鳩噏啫😂乜新聞都唔洗睇,除咗儍仔丁第一家犬白俄之外,中秋殺撻子之後,亞塞拜疆即刻打鳩儍仔丁條靚阿美利亞你就知鄰近國家買邊邊😂😂國家情報唔勁過你作新聞
語無輪次,都唔知你發乜噏風。

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-14 09:49 發表

係!當年投胎到中國就註定條命奉獻咗畀黨。
多麽感人  多麽暖心💞
中華歷代英雄都係存著一樣的意志,這是刻於中華大地每個人基因中嘅光榮。

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-14 09:35 發表
補充多次post主題

(香港文匯報綜合報道)俄烏衝突形勢近日出現逆轉,烏克蘭軍方稱在東北部哈爾科夫奪回3,000平方公里土地。有專家指出,烏軍漸掌握主動權,但若要保住戰果,須謹記「驕兵必敗」的道理,切勿急於乘勝追擊,同時要確保後勤補給充足。
潛台辭係烏軍驕兵必敗,因為後勤保給不足。

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-9-14 01:15 發表

01年阿富汗戰爭美國佬用兩個月就令塔利班政府倒台
而上年係美軍主動撤軍
塔利班幾時打贏過美國佬?
19年曱甴用幾個月佔領香港各街道,而前年主動撤曱,香港人幾時打贏過曱甴?

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-9-14 10:07 發表

唔識比喻就咪突個龜頭出黎柒啦
你唔識睇比喻啫,曱甴無自知之明係正常的,預衰一世㗎啦。

引用:
原帖由 kihim2004 於 2022-9-14 10:11 發表

你岩
唔講仲以為塔利班打到美軍一仆一碌
你對戰爭全無認識啫,要克敵唔咪一定要打到對手一仆一碌的,所謂抗戰就係以不同策略令敵人失去對你嘅戰鬥意志,令敵人衡量利害後放棄侵略。