• 瀏覽: 15,949
  • 回覆: 113
+6
引用:
原帖由 Thank_777 於 2022-9-13 14:32 發表

一個東莞咁上下大的地方

而且是俄軍主動唔要

班傻鳩打晒飛機
伊久姆花2個月打下會主動唔要
主動唔要唔駛送成旅軍備俾敵人呀

俄佬最叻就係等入冬將敵人一舉消滅!

引用:
原帖由 PKdickson 於 2022-9-13 15:40 發表
是的 Ching懂歷史
埋葬多少德法西方帝國納綷亡魂
擔定櫈仔,今年十月開始,歐洲好戲連場

突登退守,穩步陣腳,再反擊

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-9-13 15:11 發表

好心你睇清楚現代戰爭模式
北約衛星每分鐘都分析俄部隊位置
地面通訊又截曬
連俄軍偷了人地幾多架洗衣機都知
俄佬仲想埋伏
正好開戰初期想突擊基輔機場
一起飛美國已經call烏軍炮兵係機場附近set 炮啦
冇辦法,佢哋仲係用緊冷兵器嘅思維!

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-9-13 11:06 發表

(香港文匯報綜合報道)俄烏衝突形勢近日出現逆轉,烏克蘭軍方稱在東北部哈爾科夫奪回3,000平方公里土地。有專家指出,烏軍漸掌握主動權,但若要保住戰果,須謹記「驕兵必敗」的道理,切勿急於乘勝追擊,同時要確保後勤補給充足。

軍事分析家指出,烏軍在哈爾科夫報捷,主因是獲得西方國家支援大量先進武器,加上俄軍後撤後遺留大批彈藥和軍事文件,補充了烏軍裝備,以及使烏方和西方國家能進一步分析俄軍計劃、戰術甚至 ...
一齣好戲,烏克蘭大舉反攻之際,波蘭在背后狠捅一刀!

https://www.youtube.com/watch?v=5e2rjP0icpQ&t=132s

引用:
原帖由 2282008 於 2022-9-13 13:20 發表
孫子兵法棄城誘敵 虛則實之 實則虛之 戰場爾虞我詐 戰況還未結束就....大言不慚🤭
東風食鋪雞胡咁早慶祝

其實烏克蘭係度都反攻左好耐, 只係呢次集結左7,8倍於俄軍的兵力, 俄軍先有退我咁快

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2022-9-13 15:12 發表
有條茂李又話俄軍三日後斷糧,過咗咁耐俄軍仍然打緊仗,依家烏軍只奪回20分1烏克蘭土地,隔離有班人已經好開心係咁打飛機
條茂李係咪你老友eddie

班友吹到美國科技咁勁, 咪一樣打輸比塔利班

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-9-13 17:19 發表

冇辦法,佢哋仲係用緊冷兵器嘅思維!
烏克蘭而家電都冇得用,仲可以高乜鳩嘢科技呀?

引用:
原帖由 audia 於 2022-9-13 14:28 發表
我係普京就唔忍啦! 一早射粒戰術核彈BB。反正都輸硬……攬埋俄羅斯人一齊死💞
你係普京?柔道冠軍?

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-9-13 15:11 發表

好心你睇清楚現代戰爭模式
北約衛星每分鐘都分析俄部隊位置
地面通訊又截曬
連俄軍偷了人地幾多架洗衣機都知
俄佬仲想埋伏
正好開戰初期想突擊基輔機場
一起飛美國已經call烏軍炮兵係機場附近set 炮啦
就係知你歐美成日通水。
而家就襲擊烏克蘭嘅電力設施。
等你冇能源。
機都開唔著
睇你仲玩乜嘢膠科技。
當然你可以話烏克蘭仲可以用發電機云云,但係到能源短缺嗰陣都仲有得開機發電嘅嘢,一定係軍事目標。到時搵架無人機喺高空用紅外探測好快就搵出嚟。

引用:
原帖由 PKdickson 於 2022-9-13 15:40 發表
以己之長擊敵之短

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-9-13 11:50 發表

普京孤身力敵美英為首的西方帝國納綷的欺凌

栗戰書訪俄,傳授中國偉人新時代兵法
西方國家有排受!
根本就齊齊商討點大反攻尾閪方

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]