• 瀏覽: 13,441
  • 回覆: 70
俄佬撤退,係咪為左之後既全境 轟炸?

誘敵深入,斷其補吸

引用:
原帖由 重八 於 2022-9-13 07:05 發表

窄輪司機仆街過商朝紂王,完全唔會愛惜民生,佢好似忘記咗個戰場响佢國家境內,打完呢場仗佢根本已經唔夠人口再營運重建國家,佢軍隊入面絕大部份都係精進年青人,無晒年青壯男,個國家唔夠人口生產下一代,仆得街啦!
大家明白滿清當年為何要投降於外國聯軍,為的是人民,免死傷,但代價是賠償,割地賠款

其實呢一個反擊,個人覺得幾有規模,似係一個總動員。呢個唔係一個開始,而係一個結束,連總動員都不能對俄方做成咩大影響,軍人嘅戰意會點?

引用:
原帖由 重八 於 2022-9-13 08:48 發表

你唔識歴史就收皮啦,晨早突個龜頭出嚟搏屌
鄉土又幾時註明回貼要識歷史?你是版主嗎?各下甘講,是否表示自己很識歷史,有冇揾個專家評定下?至於收唔收皮與你無關,你有冇收皮,唔好講我知,我唔想知,唔係下下回貼粗言穢語加個公仔就代表好勁,唔好甘幼稚啦。

引用:

窄輪司機仆街過商朝紂王,完全唔會愛惜民生,佢好似忘記咗個戰場响佢國家境內,打完呢場仗佢根本已經唔夠人口再營運重建國家,佢軍隊入面絕大部份都係精進年青人,無晒年青壯男,個國家唔夠人口生產下一代,仆得街啦!
烏佬4000萬人口
依家先死幾萬人
就吹到唔夠人口生產下一代
2戰蘇聯死左2千幾萬人
依家仲生勾勾係到

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-13 02:08 發表
據香港中通社綜合俄媒12日報道,俄羅斯聯邦安全會議副主席梅德韋傑夫當天在社交平台Telegram上發文,對烏克蘭總統澤連斯基日前發表的「沒準備好與俄方進行會談」的言論作出回應,他稱俄羅斯將要求基輔全面投降。
據報道,澤連斯基在美國有線電視新聞網(CNN)當地時間11日發布的採訪報道中稱,目前沒準備好與俄方進行會談。「我沒看到他們那一方(俄方)有任何意願採取具有建設性的做法。」澤連斯基在採訪中說,「 ...
超,擺返少少土地啫,我以為打到去莫斯科。

引用:

咁美國叻d,  唔單止戰場唔喺美國,連士兵都唔係美國出,只係煽動人哋去打扙自己收錢,穩住世界強國地位,夠無恥。

引用:
原帖由 曲明 於 2022-9-13 09:25 發表

大家明白滿清當年為何要投降於外國聯軍,為的是人民,免死傷,但代價是賠償,割地賠款
唔好講到清朝甘偉大,都攻入京城了,可以不投降嗎?如果好似毛毛甘講,一開始就應該放下武器交出政權保人民。

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-13 02:08 發表
據香港中通社綜合俄媒12日報道,俄羅斯聯邦安全會議副主席梅德韋傑夫當天在社交平台Telegram上發文,對烏克蘭總統澤連斯基日前發表的「沒準備好與俄方進行會談」的言論作出回應,他稱俄羅斯將要求基輔全面投降。
據報道,澤連斯基在美國有線電視新聞網(CNN)當地時間11日發布的採訪報道中稱,目前沒準備好與俄方進行會談。「我沒看到他們那一方(俄方)有任何意願採取具有建設性的做法。」澤連斯基在採訪中說,「 ...
據報道,對於澤連斯基這番言論,梅德韋傑夫12日在Telegram上作出回應。梅德韋傑夫先是寫道:「某個叫澤連斯基的人稱不會與下最後通牒的人進行對話。」梅德韋傑夫接着提醒說,俄方當前下最後通牒是為將來提出要求作準備。「他也知道(這些要求):按俄羅斯的條件全面投降。」

澤連斯基沒有實力地位,卻總愛小丑上身裝腔作勢,醜態百出..

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 重八 於 2022-9-13 11:00 發表

得啦,收皮係你而家嘅狀況,講多都嘥氣啦,你同你主人,過到今個冬天仲未死嘅先回我啦。

有時睇到D智障蟑螂,真係可憐又可悲!
你除左識人身攻擊之外仲有咩?嗱毛毛,依D就叫低質回貼濫發。

引用:
原帖由 sng850 於 2022-9-13 06:36 發表
俄羅斯不將此司機消殺,戰爭難平!
應該仲有排玩

普京軍力不足,説好的白俄參戰唔見,朝鮮及中亞國家都唔會參戰,狂轟濫炸後始終要佔領,烏克蘭先會投降,軍力不足不能佔領就達唔到戰爭目的,最後只能撤兵,否則戰爭長拖落去不是辦法,越戰及美軍侵阿富汘蘇軍侵阿富汗都係失敗告終。中國要吸取教訓,打台灣後軍進正軍一定要派軍長駐,香港咁細都有一萬軍力,台灣更大須軍力起碼十萬,中國已經修改政策,不承諾不派軍台灣,係面對事實,不派軍進駐不是真的收復國土。

俄烏戰爭也説明台灣只能武統,大戰細戰終須一戰,指望海上包圍台灣就要台灣投降不切實際,包圍台灣不出三日美歐日澳必定馳援,到時中國就會非常被動,登陸戰犧牲大但係不能不做,否則台灣一定不投降。咁從打越南經驗,中國打台灣軍力要預幾十萬,所以依家起要增兵而不是要裁軍,高科技戰爭最後都係要軍力佔領!