• 瀏覽: 4,429
  • 回覆: 20
再有兒童因感染新冠肺炎而出現重症。一名10歲、患腦癇症的確診男童目前情況危殆,正在兒童深切治療部留醫。政府專家顧問、港大兒童及青少年科

打三針唔足夠,要四針!

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 殆-劉宇隆倡長期病患兒童打4針新冠疫苗

香港政府已經入咗抗體
疫苗係得藥廠就唔會整抗體
麻煩香港政府直接俾市民打中和抗體啦,唔好再攞嗰啲冇用嘅舊貨出嚟呃人!

暫時睇到小朋友打五針未有確診紀錄, 政府應該從速幫小朋友打五針要保障小朋友安全。

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-12 20:27 發表
暫時睇到小朋友打五針未有確診紀錄, 政府應該從速幫小朋友打五針要保障小朋友安全。
打科興最安全

最好一日一針,打到死為止。
大陸都唔迫人打針,點解香港唔跟隨大陸做法?

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-12 19:27 發表
以色列小朋友仲有可能5針
香港只剛剛開始打
打到2針己算好
無得快
要隔幾個月才打得3 針
隔幾個月4針
隔幾個月才5針
點都要1年時間

個小朋友好似本身就有長期病患,打幾多針應該都係差唔多,其實最好唔好畀佢有機會中先係上冊,但好似佢全家中曬,睇嚟係佢屋企唔小心傳咗畀小朋友,如果對於要照顧免疫能力低的人應該要長期做快檢比較穩陣,依D錢唔可以慳

只要唔係強逼,倡幾多針都唔理你.

好似話唔打係為左當抗爭

引用:
原帖由 FENFAY 於 2022-9-12 21:38 發表
只要唔係強逼,倡幾多針都唔係問題.
幾時有最新版本疫苗嚟香港

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-12 20:25 發表
個小朋友好似本身就有長期病患,打幾多針應該都係差唔多,其實最好唔好畀佢有機會中先係上冊,但好似佢全家中曬,睇嚟係佢屋企唔小心傳咗畀小朋友,如果對於要照顧免疫能力低的人應該要長期做快檢比較穩陣,依D錢唔可以慳
實際上做不到
小朋友不能好似坐監成世住無菌室太空倉
一接觸世界必有細菌病菌
要小朋友靠自己免疫力扺抗
滅活疫苗用安全方法人去接觸死了病毒
不會有患病問題去接觸病毒
也算是預先演練抵抗病毒

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2022-9-12 20:15 發表
再有兒童因感染新冠肺炎而出現重症。一名10歲、患腦癇症的確診男童目前情況危殆,正在兒童深切治療部留醫。政府專家顧問、港大兒童及青少年科

我有個朋友有個5歲既細路,身體無咩問題
但佢就點都唔肯同個仔打針
話擔心個仔打針後有不良反應
……但又唔擔心個仔中咗之後死喎
好奇怪既思維

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2022-9-12 20:15 發表

身體弱,打唔打針都係重症
身體好,打唔打針都係輕症

共存Eddie 講嘢啦

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-9-13 05:31 發表

身體弱,打唔打針都係重症
身體好,打唔打針都係輕症
唔可以咁睇囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]