• 瀏覽: 7,859
  • 回覆: 41
+2
中秋節假期下,不少市民選擇外出用膳慶祝。不過,新冠肺炎疫情下中秋旺季或受挫。有業界人士透露,中秋節不少食肆晚市生意較預期差,比去年中秋少約3至4成;而中式酒樓生意少約5至6成,更有食肆的侍應數目比顧客多,故業界感到失望。

............................
市民可能響應政府呼籲,中秋假期留家用膳。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220911/bkn-20220911170029097-0911_00822_001.html

消費劵8月7日派得嗰二千, 邊幾個可以捱到中秋丫. 用晒咪少人出黎囉. 

mola

引用:
原帖由 cwilson1 於 11-9-2022 22:44 發表
消費劵8月7日派得嗰二千, 邊幾個可以捱到中秋丫. 用晒咪少人出黎囉. 
中秋刀要靠燒肺劵,留係屋企線把啦

白米分報又玩野,幅相似快餐店、Food Court之類,市民中秋會去做節?搵幅酒樓相得唔得

張相都唔係酒樓...

引用:
原帖由 Acctmad 於 2022-9-11 22:25 發表
中秋節假期下,不少市民選擇外出用膳慶祝。不過,新冠肺炎疫情下中秋旺季或受挫。有業界人士透露,中秋節不少食肆晚市生意較預期差,比去年中秋少約3至4成;而中式酒樓生意少約5至6成,更有食肆的侍應數目比顧客多,故業界感到失望。

情何以堪。

想問下藍營人士,咁樣關唔關黃屍黑暴事?
政府帶頭攬炒wor,點解唔鬧政府?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-11 22:50 發表

中秋刀要靠燒肺劵,留係屋企線把啦
中秋係出去賞月, 家務嘢先免煩身, 等酒樓煩,

但昨日出到去包場咁

on9.cc係要搵個鬼佬攝鏡扮鄉肛高大上

引用:
原帖由 cwilson1 於 11-9-2022 23:18 發表

中秋係出去賞月, 家務嘢先免煩身, 等酒樓煩,

但昨日出到去包場咁
我係西貢早茶大把台,反而茶仔逼爆

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-11 22:44 發表
C兄心水清!🤘👀

引用:
原帖由 divtssds01 於 2022-9-11 23:17 發表
想問下藍營人士,咁樣關唔關黃屍黑暴事?
政府帶頭攬炒wor,點解唔鬧政府?
政府又冇禁堂食,港人自己選擇唔去,關政府事

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-9-11 22:44 發表
同意香港人係有消費火券先出黎消費,唔關其他事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]