• 瀏覽: 19,829
  • 回覆: 211
引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 13:46 發表

白人只係打極權, 不是打中國人, 否則一早封左美國唐人街.
你權國不分, 你條漢奸只係服待權貴, 即晚清時既走狗服待慈禧一樣.
身為中國人, 一定追擊你班漢奸, 在海外繼續舉報你既資產及妻女.
放屁吧,白人不去打極權沙特?白人反而制裁民選的伊朗,中國不是極權,是有選舉的,只是模式不同而已。

極權如何?打死你班野蠻白人,例如韓戰。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 12:59 發表

還記得幾年前, 班漢奸日日吹噓什麼中國芯片, 中國蒙鴻(原來只是ANDROID OPEN SOURCE版)等.
班漢奸實際咪又係貪污, 之後移民去美國.
中國每次搞甚麼晶片彎道超車,
結果都是A股一地雞毛,
反而上升的是美國半導體股,
那些愛國小粉紅在中國騙了經費,
又在A股割了股民,
然後把錢投向美股,
所以美國永遠得益,
中國永遠原地踏步

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-9-12 13:20 發表

個個無知都話美國軍事強國! 似前就係!  軍事強國最基本條件係工業化! 一個金融國家 同工業國家講自己係軍事強國  正常邏輯下揾鬼信!  重要日日咸打咸殺   軍艦維修?武器供應?夠吾夠支持打一場正規決戰?
美國沒有工業嗎?
你知道美國工業製造技術有多先進嗎

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 真面目 於 2022-9-12 14:28 發表

放屁吧,白人不去打極權沙特?白人反而制裁民選的伊朗,中國不是極權,是有選舉的,只是模式不同而已。

極權如何?打死你班野蠻白人,例如韓戰。
中國絕對不是極權啦.
請你示範在WECHAT鬧政府, 我就去TWITTER鬧美國總統.
證明給所有人睇, 中國不是極權, 還有言論及新聞自由.

最重要讓那些宣誓效忠美國既權貴回心轉意, 放棄美國藉, 重回中國.
請教一下, 我怎樣可以選特首? 如無意外, 區議員也無得選了.
唔好當中國人係白痴, 你班漢奸, 根本就係晚清既義和團, 出賣中國人, 只為慈禧皇室即權貴服務.

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-12 11:12 發表

希望不要又是晶片彎道超車翻版
哦!
中國嘅野,關你乜事?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-11 19:14 發表

又是晶片彎道超車的騙經費藉口嗎?

芯腐敗 中國半導體巨額投資成爛尾
楊明娟採訪
2022年8月9日 10:30

中國官方7月針對晶片圈大動作調查貪腐情況,至今已有多名企業高層落馬,在半導體業掀起衝擊,可能迫使中國政府重新思考如何投資該行業。
晶片的貪腐主要發生在企業,但航天是政府搞,所以在航天的發展一直都好順利呢。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-11 19:16 發表
中國總是做些美國都不敢碰的項目。。。。
既然中國有能力為何不試試呢?

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 11:38 發表

諗起幾年前, 華為話什麼蒙鴻, 什麼中國芯, 請問幾時見到實物.
中國就係被這班漢奸(晚清時既義和團)假大空累死.
對中國來講,晶片和軟件係一個剛開始追趕的項目,但航天方面中國已深耕多年了。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 17:32 發表

中國絕對不是極權啦.
請你示範在WECHAT鬧政府, 我就去TWITTER鬧美國總統.

最重要讓那些宣誓效忠美國既權貴回心轉意, 放棄美國藉, 重回中國.
請教一下, 我怎樣可以選特首? 如無意外, 區議員也無得選了.
唔好當中國人係白痴, 你班漢奸, 根本就係晚清既義和團, 出賣中國人, 只為慈禧皇室即權貴服務 ...
言論及新聞自由並不能凌駕於國家安全和社會穩定,
滿清政府令中國淪為半殖民地,相反當今中共政府正為國人實現強國夢,不可相提並論的。

至於一人一票選舉的所謂民主制度,根本解決不到當前人類發展面對的問題。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 17:32 發表

中國絕對不是極權啦.

唔好當中國人係白痴, 你班漢奸, 根本就係晚清既義和團, 出賣中國人, 只為慈禧皇室即權貴服務 ...
美國也不能揭露政府偷聽吧,例如斯諾登被追殺,川普也被封號,有個屁的言論自由?

大陸是封殺沒有證據的反政府言論,提出改善意見是鼓勵的,用西方的攻擊言論是不允許的。

另外極權是內政關你西方屁事?我們喜歡如何治國,是我們的自由,而且中共是戰場得到的權力,有本事就戰場決勝負。

西方所謂的民主是最邪惡的制度,中國絕不會效仿,中國發展快速證明中國制度非常好。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 19:36 發表

航天? 快快叫國航及南方航空換走美國波音及歐洲空中巴士先啦.
唔怪得班權貴都唔等你們, 個個爭著宣誓效忠美國做美國人, 你們慢慢搞吧.
航天同航空是兩樣野來的。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 19:43 發表

你講既係權貴安全及權貴穩定, 唔係國家安全及穩定.
你只係幫權貴服務, 不是為中國人利益著想.
為了權貴利益把土地領土割讓:
  • 擁抱蘇俄 以江東六十四屯等大片國土做人情
  • 戰勝後 主動讓出國土給印度
  • 主動讓出對南沙群島的實際控制權

極權制度不單解決不到當前人類發展面對的問題, 更把人類文明倒退, 因為平民連投訴或發聲鬧官員既權力都無.
  • 可以令咁多人脫貧又令全國在短時間進入小康社會,
    又培養了世界最大規模中產階級......咁都話倒退?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]