• 瀏覽: 2,261
  • 回覆: 18
【明報專訊】英女王駕崩震撼本地及海外港人,她兩度訪港相片及片段在網上廣傳。當年有份參與接待英女王的多名前高官均憶述她親切隨和,有時閒話家常,並無高高在上感覺。

啲人係咪人格分裂,日日唱衰,又咩八國聯軍,突然間又咁關心英女王,幾咁虛偽

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20220910/s00001/1662749054430/梁振英赴領館弔唁-葉劉-盡責關懷之君

支持梁振英

人民懷念偉人,係因為偉人作出巨大貢獻,而唔係因為血緣帶來的地位

香蕉人一邊話英國雖然仲有國王,但只係虛位冇實權
另一邊又話女王貢獻好大,受人尊敬
到底一個冇實權既女王有乜貢獻,恐怕絕大多數香蕉人都講唔出
實情就係一群封建奴才,盲目祟拜而已

無物香討愛國愛黨出嚟支持梁振英?

引用:
原帖由 Popochina9 於 2022-9-10 09:25 發表
【明報專訊】英女王駕崩震撼本地及海外港人,她兩度訪港相片及片段在網上廣傳。當年有份參與接待英女王的多名前高官均憶述她親切隨和,有時閒話家常,並無高高在上感覺。

啲人係咪人格分裂,日日吹衰,又咩八國聯軍,突然間又咁關 ...
CY全家都係BC,當然好關心英女王啦,唔通呀習咩?

引用:
原帖由 天真菲. 於 2022-9-10 09:57 發表
無物香討愛國愛黨出嚟支持梁振英?
情何以堪。
另加今日中秋放假。

Sir 曾無理由唔去

689又反英又媚英,明顯患上精神分裂症

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-10 09:32 發表
人民懷念偉人,係因為偉人作出巨大貢獻,而唔係因為血緣帶來的地位

香蕉人一邊話英國雖然仲有國王,但只係虛位冇實權
另一邊又話女王貢獻好大,受人尊敬
到底一個冇實權既女王有乜貢獻,恐怕絕大多數香蕉人都講唔出
實情就係一群封建奴才,盲目祟拜而已
"到底一個冇實權既女王有乜貢獻"

有嘅,同王妃1樣,做公關show囉。

梗係要去,弔唁冊寫。。。恭喜,賀喜,死得太好,早落地獄。🤭

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-9-10 10:14 發表

情何以堪。
另加今日中秋放假。
會唔會深圳好似呢排要做核酸,香討班愛國愛黨要去搶物資

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-9-10 10:15 發表
689又反英又媚英,明顯患上精神分裂症
佢老細呀習都表示惋惜,無理由CY唔跟住做。

引用:
原帖由 天真菲. 於 2022-9-10 09:32 發表
支持梁振英
繼續振英

人如其名:梁振英,即係要振興英國

所以赴英領館弔念

震英其實愛國的 不過係英國

主題標籤 #梁振英
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]