• 瀏覽: 48,598
  • 回覆: 60
+2
港府八月中起放寬抵港人士入境檢疫安排至「3+4」,為航空業帶來曙光。不過,代表72間航空公司的的香港航空公司代表協會(BAR)直言,只有少數航空

香港真係要急起直追先得喇

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/812827?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

家超頭都痕.

唔係夾好晒咩!原來一盤散沙黎。

你地班所謂機組人員, 仲好意思出嚟講嘢? 第五波序幕, 望月樓事件, 就係你地國泰的X街機組人員做成, 管掂你地果班人, 先出嚟嘈啦。

0+0都冇用
對應香港嚴重疫情
深圳已經減少健康驛站名額。
一班想借香港過境返祖國嘅同胞,要諗下要何年何月先抽得中個驛站。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2022-9-9 08:13 發表
港府八月中起放寬抵港人士入境檢疫安排至「3+4」,為航空業帶來曙光。不過,代表72間航空公司的的香港航空公司代表協會(BAR)直言,只有少數航空

香港真係要急起直追先得喇 ...
確診數字已經急起直追

你見唔到?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-9 08:47 發表
0+0都冇用
對應香港嚴重疫情
深圳已經減少健康驛站名額。
一班想借香港過境返祖國嘅同胞,要諗下要何年何月先抽得中個驛站。
條9噏佬仲成日係到點的市民, 話同內地傾通關。正常人都諗到, 內地一百幾十單確疹, 已經如臨大敵, 封區封城, 點會學似香港咁,淨係識放寬瀨商定家佬袋底, 而家日日過萬確疹, 日日有市民因疫情共赴黃泉, 二個廢物仍然係當睇唔到, 當無事發生, 而家仲有埋猴豆, 通關? 咪講笑啦。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-9 09:06 發表

條9噏佬仲成日係到點的市民, 話同內地傾通關。正常人都諗到, 內地一百幾十單確疹, 已經如臨大敵, 封區封城, 點會學似香港咁,淨係識放寬瀨商定家佬袋底, 而家日日過萬確疹, 日日有市民因疫情共赴黃泉, 二個廢物仍然係當睇唔到, 當無事發生, 而家仲有埋猴豆, 通關? 咪講笑啦。
其實會唔會超哥同我哋平民講嘅通關係唔同呢,佢嘅意思應該係有人過到關就算通關,我哋係講免檢通關

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-9 09:12 發表

其實會唔會超哥同我哋平民講嘅通關係唔同呢,佢嘅意思應該係有人過到關就算通關,我哋係講免檢通關
呢個唔係奇呀, 高官思維, 不嬲都係離晒地, 同埋佢又啱喎, 就算一日一個人過關, 都唔算封關, 今次可能佢又9噏唔晒。😆😆😆

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-9-9 09:06 發表

其實中左又點?
如果真係咁大獲,歐洲咁多國家一早亡左國啦。

香港一年感冒都死五六千人啦,有流行病就一定會死人,呢家有疫苗有特效藥,唔肯打針而死嘅都唔可以怪得政府同社會!少數服從多數,大多數人已經打齊針想過正常生活。

香港輸硬㗎喇放心啦 , 講句加油都畀差佬拉 , 等星加坡 加油啦

香港疫情近期又嚴重,世界期間地方疫情仍持續多時,應維持原有防疫政策

引用:
原帖由 richardli008 於 2022-9-9 12:48 發表
香港一年感冒都死五六千人啦,有流行病就一定會死人,呢家有疫苗有特效藥,唔肯打針而死嘅都唔可以怪得政府同社會!少數服從多數,大多數人已經打齊針想過正常生活。
感冒不會死,真正感冒會死的是有併發肺炎、支氣管炎、心肌炎和腦炎等致命疾病死,其次有感冒的人,吃錯藥或醫療失誤也會死,再者患感冒的人,本身有其他嚴重疾病而死,還有死五六千人的是流感,並非感冒,流感和感冒是兩種不同疾病,而感冒雖然不會死,但症狀辛苦程度強過傷風,身體防衛程度也強過傷風

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]