• 瀏覽: 15,849
  • 回覆: 94
+3
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-9 10:03 發表
雙登話冇可能fixed價簽
如果唔fixed價咁使乜簽約?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-9 11:04 發表

中國食唔晒咁多量
大量歐洲富商及公司會離開歐洲尋找發展,最佳投資地方就是中國。

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-9-9 11:07 發表

如果唔fixed價咁使乜簽約?
雙登講, 我點知

引用:
原帖由 笑到最後 於 9-9-2022 11:07 發表

大量歐洲富商及公司會離開歐洲尋找發展,最佳投資地方就是中國。
消耗得晒先得架, 除非起個氣網去全中國就1定用得晒, 得1,2個省用唔切

其實而家西方不斷末落中ing
唔覺唔覺咁解

中國的福報,歐洲的報應,真係天意!

引用:
原帖由 acer2014 於 2022-9-8 23:53 發表
"規定中國未來要履約,以每噸235美元的價錢購買天然氣,"...

但是唔知合約有無講每年/月/日要賣俾BIG6 多少數量?
2021年11月,美國的能源供應商與中國美國簽訂了總量為8000萬噸的長期天然氣銷售合同,期限為20年,據說當時雙方商定的價格為每噸天然氣235美元。

20年買8000萬噸
8000萬噸除以20年
每年400萬噸
每個月就30幾萬噸
每首運氣船大概6萬噸
條數好正路
疫情前中國每月入口美國天然氣通常只有十二三萬噸

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-9 11:04 發表

中國食唔晒咁多量
轉賣俾歐豬,還有戰略儲備,阿差都買唔少。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 9-9-2022 11:40 發表

轉賣俾歐豬,還有戰略儲備,阿差都買唔少。
咁就得, 不過要液化左佢再運

賺得光明正大,八國聯軍舊債有牌都未還得清,含乜嘢淚?

引用:
原帖由 fun_db 於 2022-9-9 11:28 發表

2021年11月,美國的能源供應商與中國美國簽訂了總量為8000萬噸的長期天然氣銷售合同,期限為20年,據說當時雙方商定的價格為每噸天然氣235美元。

20年買8000萬噸
8000萬噸除以20年
每年400萬噸
每個月就30幾萬噸
每首運氣船大概6萬噸
條數好正路
疫情前中國每月入口美國天然氣通常只有十二三萬噸
係架, d財運1黎.......d錢巴巴聲黎, 擋都擋唔住
當年科網股........1個電話就賺8,000.......真係唔識講....

可能歐日現時先發現自己做了傻仔.
俾三個大莊玩晒.

富貴逼人 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-9 11:46 發表

係架, d財運1黎.......d錢巴巴聲黎, 擋都擋唔住
當年科網股........1個電話就賺8,000.......真係唔識講....
諗法一樣
國家如日方中

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]