• 瀏覽: 7,960
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
+3
發3枚
還20枚
美方編造「北韓」彈藥做到嘢

如打陸戰論火力俄羅斯絕對一等一恐怖

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-9-8 18:57 發表
咁講法烏軍反攻都傷亡慘重
好正常,
當日俄軍打入烏東時,
係有相當多既民眾支持的,
俄軍優勢亦比現在烏軍好同強大,
而家留係烏東既平民,
唔係偏中立就係偏向支持俄國,
烏克蘭比俄軍弱得多,
你想打番烏東,
傷亡肯定比俄國當日高好多好多先得.

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-9-8 19:49 發表
其實烏軍突然反攻係做到啲戰績但自己傷亡都唔少,再加上俄軍一反應過來烏軍又守唔守得住
打仗係要有目的。 即系戰爭里邊所謂戰略目標。

烏克蘭個最大目標,應該係如何抵抗俄軍。
咁樣俄軍勢力大個陣,收縮同遊擊係正確選擇。

但烏克蘭今日係為左要軍援。做show證明自己。
同擊退俄軍完全無關。

用人命表現俾北約睇。

名副其實,死俾你睇

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-9 18:04 發表

打仗係要有目的。 即系戰爭里邊所謂戰略目標。

烏克蘭個最大目標,應該係如何抵抗俄軍。
咁樣俄軍勢力大個陣,收縮同遊擊係正確選擇。

但烏克蘭今日係為左要軍援。做show證明自己。
同擊退俄軍完全無關。

用人命表現俾北約睇。

名副其實,死俾你睇
姐係做場show 出黎厄北約援助? 自己啲兵送死都唔理

慢慢打,越受害的只有烏克蘭人

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-9-9 18:42 發表

姐係做場show 出黎厄北約援助? 自己啲兵送死都唔理
呢場show,威咯!
安排曬記者睇住報道。叫烏軍係朝早,大平原衝鋒。

你睇下俄軍拍個角度,逐個阿sir點名咁來瞄準開炮。睇下藍色個路徑,
點解要排隊係原地兜彎?
視野好啊! 無擋住鏡頭! 日頭啊,唔需要打燈光啊!
哇,炮火連天,衝鋒陷陣幾英啊。上條片段唔夠啊,再打個轉啦。叫佢地掉頭。

咁叫打仗? 咁叫拍戲!
不過片場騎尼啡,係扮中鎗。
烏克蘭拍片就威水啦,真中鎗,d反應,騎尼啡學一世都學唔來。
你睇咁樣故意安排之下,拍出來個片係幾咁靚!

引用:
原帖由 isvh5 於 2022-9-9 17:17 發表

好正常,
當日俄軍打入烏東時,
係有相當多既民眾支持的,
俄軍優勢亦比現在烏軍好同強大,
而家留係烏東既平民,
唔係偏中立就係偏向支持俄國,
烏克蘭比俄軍弱得多,
你想打番烏東,
傷亡肯定比俄國當日高好多好多先得.
當日俄軍入烏東,就係因為要請救當地被納粹烏克蘭軍種族屠殺的俄裔烏克蘭人,所以受民眾支持是正常的。

所謂邪不能勝正, 公道自在人心, 得人心得天下, 失人心失天下, 普京搞到今時今日受天下人唾罵仲唔知道自己正違反天理行事, 實在愚不可及恨錯難返, 因已洗濕個頭一不做二不休的狂妄, 所以只能以一死(或下台)以謝天下作為痛苦的終結。

最梗要有on9信

引用:
原帖由 真面目 於 2022-9-8 19:04 發表
明明打不過,還要去送死,投降不會嗎?一群烏克蘭白癡軍人。
想投降前已經比亞速納粹營督戰隊射殺,所以要保命首先要殺左督戰隊班友

士兵日日喺前線打生打死,司機日日喺後面收錢收到手軟。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2022-9-10 13:22 發表

當日俄軍入烏東,就係因為要請救當地被納粹烏克蘭軍種族屠殺的俄裔烏克蘭人,所以受民眾支持是正常的。
其實雙方都有互相殘殺, 只說一方就是缺乏公平公正的判斷, 聯合國人權組織有很多人權觀察專家報告, 雙方都有報告, 非常詳盡, 唔似一些記者和作家的報告的只報一邊。

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-9-8 18:57 發表
咁講法烏軍反攻都傷亡慘重
Fake news
俄羅斯武器有這種殺傷力就不會慘敗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]