• 瀏覽: 12,713
  • 回覆: 94
+5
冇事嘅 , 跑多幾場馬拉松就得㗎喇。 👍

附件

267574425_4621156357929909_667322682295690883_n.jpg(26.48 KB)

引用:
原帖由 Aasia 於 2022-9-8 17:45 發表
政府宣布疫苗通行證於9月30日起,5至11歲兒童分兩階段推行,首針要未滿三個月,如首針已過三個月,要完成第二針,到11月30起,需統一接種兩針才可

...
個政府想200萬人上街

家長:五歲細路邊有手機啊 政府話冇手機咪用電話羅

政府高官D孫仔孫女打左未?

😡掃完無事?!天天200單朱入個案,點解6月開始一直再爆又唔收緊,邊個9觀比錢邊個負責?!😡

好多麥記冇人睇, 或只睇取餐的人有冇打針, 
小朋友好多時直去坐位

跟本係香港人自己玩死香港
繼續跟大陸作對囉~
一世都唔使指意開到關

引用:
原帖由 sheepx 於 2022-9-8 19:14 發表
繼續跟大陸作對囉~
一世都唔使指意開到關
佢依家就係知道爆完會回落,等佢回落就即刻攪通關。

但通完關其實都係無限爆。

引用:
原帖由 sheepx 於 2022-9-8 19:14 發表
繼續跟大陸作對囉~
一世都唔使指意開到關
如果想大陸開關,香港就要對外國閉關……
(要封到好似大陸咁,否則,外國案例就會不停湧入)

但香港係國際城市,一對外國閉關,同判香港死刑無分別。

香港係要在「搵大陸人錢」同「搵外國人錢」中二選一,
對國家而言,當然係後者好。

一早就應該咁做啦
如果做咗就唔使死咁多人

60歲以上打4針疫苗死亡率是0.04%
真正流感化。
老人家應打4針疫苗保護自己!

附件

Screenshot_20220905_124801_com.android.gallery3d.jpg(245.04 KB)

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-9-8 17:58 發表
5歲自己嘟安心?
又為反而反

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-8 18:01 發表
原來有長效抗體組合,打咗直接有抗體,真正防感染,我知係好撚貴,但係你政府咁鍾意開放,點解你唔畀全部市民打長效抗體?

你意思係咪即係一般人中咗招唔死得有後遺症都冇所謂?
政府跟本無貨

.

咁只打咗2針呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]