• 瀏覽: 34,243
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
睇來好難唔用中國貨 !

美國國防部周三(7日)宣布,由美國軍火製造商洛歇馬丁生產的F35A隱形戰機,使用了未經批准的中國製零件,違反美國採購法律,將暫停接收新的F35戰機,未知何時恢復交付。

國防部發言人戈梅爾(Russell Goemaere)表示,國防合約管理局(DCMA)於8月19日通知F35聯合項目辦公室指F35引擎油泵內的磁石,使用了可能不符合「國防聯邦採購條例補充」(DFARS)的中國製合金。檢視額外資訊後,F35聯合項目辦公室於上周五(2日)決定暫停接收新F35,以確保F35項目符合DFARS的規定。他指,外判商已找到合金的替代貨源用於生產新引擎,強調涉事零件不會傳輸敏感資訊,不會損害戰機。

原文網址:F35引擎零件違規使用中國合金 暫停交付 | on.cc東網 | 國際 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0908_00992_001.html

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0908_00992_001.html

拆散隻機再砌過
最緊要唔好用中國零件
睇吓你老尾捱到幾耐

最緊要睇吓果D 替代貨源嘅材料, 係咪來自中國........

無謂, 又要拆多次啦.........

使用了未經批准的中國製零件?

又玩語言藝術?

爲什麼不是"使用了中國製零件''?

是否代表批准了的中國製零件就可以使用?

引用:
原帖由 火腿美人回來了 於 2022-9-8 11:18 發表
最緊要睇吓果D 替代貨源嘅材料, 係咪來自中國........

無謂, 又要拆多次啦.........
批准了就可以使用

現在暫停好似是因為未批准,而不是含有中國製造

是否應該這樣理解?

中國強大到, 令美狗感到極度恐懼.

老尾戰機,都要用中國製零件

無錢找數搵藉口

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-9-8 11:10 發表
睇來好難唔用中國貨 !

美國國防部周三(7日)宣布,由美國軍火製造商洛歇馬丁生產的F35A隱形戰機,使用了未經批准 ...
製造一架F35要用到大量稀土,有冇用到大陸稀土先?如果有唔該請申報埋

用中國合金,笑鳩死人啦,你老美係要封殺中國嘅,就睇緊啲,唔好漏眼,今次真係柒出國際喇

引用:
原帖由 Ray-Cyrus 於 2022-9-8 11:26 發表

製造一架F35要用到大量稀土,有冇用到大陸稀土先?如果有唔該請申報埋
肯定有

唔知有冇用中國稀土

所有物質,早由造物者放在地球上。。 同班同學,小學雞玩排斥。

涉事零件不會傳輸敏感資訊,不會損害戰機?
肯定唔會? 唔洗回收現役?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]