• 瀏覽: 8,868
  • 回覆: 65
+4
引用:
原帖由 界外 於 2022-9-8 13:13 發表

福建小學係b1黎架,校長重孝道就更要加分,小朋友可放心入讀,不過唔易入,因為好之餘還是一條龍,中學都係b1
多謝資訊,我都希望我小朋友入到呢間

乜跪真係咁難嘅咩?

附件

1412627569-4290033098.jpg(23.81 KB)

引用:
原帖由 danny.chai 於 2022-9-8 06:47 發表
見啲黃人棄養父母遠走英國。佢哋當然會批評孝順父母係愚孝
黃畜移民:
最重要係帶埋隻狗,搵寵物移民顧問搞;
父母。。。實在無能為力,你地自己照顧自己。

同黃畜講孝道?
不切實際

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-9-8 12:51 發表

拜師學藝唔係咁咩?! 個新郎係邊個?! 如果係閣下,可唔可以講點解要向姊妹團下跪?!
姊妹團要男人向她們下跪需要理由嗎?
姊妹團要你喝工業酒精你都要喝!
結果那男人要入醫院呀!
(多年前的新聞。)

引用:
原帖由 史太夫 於 2022-9-8 09:12 發表
中國人以孝為先,西畜就只會圍住父母攞錢。
係就吾會文革鬥父母,建制容海恩要脫離爺媳関係啦

引用:
原帖由 chilawytk 於 2022-9-8 09:57 發表

求婚時男人必須向女人下跪又是否天經地義?
甚麼?原來男人向女人求婚必須下跪?我沒有這樣做難道我就不是求過婚。
還有,下跪向父母奉茶是一種孝道的禮貌,但不下跪向父母奉茶亦是孝,下跪只是表現尊敬父母。
現在這間學校只是進行一種盡孝的禮儀,讓學生了解中國傳統的孝道文化。
如果你要表現求婚的過程,安排下跪求婚就是一種表達過程而已,何來是必須?是你主觀認為是吧了。似乎你是把你自己的主觀偏見,來抹黑一個莊嚴的事情。

黃狗崇尚架妹同老豆浸浴缸擦背先夠孝道

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-9-8 14:53 發表

所以黃畜有樣學樣向校長灑溪錢? 又話反中又學文革?

口舌之爭冇用,左派學校想洗底,脫離文革暴校形象,難

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-8 14:57 發表

口舌之爭冇用,左派學校想洗底,脫離文革暴校形象,難
黃曱甴咪一樣想去讀,不過冇資格啫

黃屍走狗唔識禮儀,淨係識向洋人下跪。

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-9-8 15:05 發表

向父母下跪有咩文革暴校形象? 咁係街向三寶人下跪又係咩形象?

之前已有c兄講左e間左派學校67暴動D學生做過乜,自己睇啦
暴校之名,實至名歸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]