• 瀏覽: 27,342
  • 回覆: 137
  • 追帖: 1
+9

俄羅斯主辦東方經濟論壇,總統普京(Vladimir Putin,又譯普丁)9月7日出席並發表講話,他認為俄羅斯自2月24日(俄烏戰爭爆發日)以來沒有失去任何東西,反而有收穫

據俄羅斯衛星通訊社指,普京表示他相信俄羅斯沒有失去任何東西,但主要的收穫是主權得到加強。他又表示,從烏克蘭戰爭的角度看,俄羅斯並沒有開始任何事情,而是在那裏發生政變後想着結束

這位俄羅斯總統也談到,俄正在應對西方國家的「經濟、金融和技術侵略」,他指俄羅斯將捍衛國家利益,奉行獨立政策,珍視夥伴,他主張稱孤立俄羅斯是不可能,俄羅斯將繼續擴大運輸潛力。

普京又批評西方稱,全球通脹率是被短視的西方立場所推高,美國通脹率達到8.5%,俄羅斯的通脹水平則略超過14%,他稱「但是區別於西方經濟體,我們的通脹水平有下降趨勢。」
=======================================================================

睇嚟呢個老人係生活喺一個自我想像嘅世界,乜嘢係西方國家的「經濟、金融和技術侵略」?侵略咗你啲乜?你意思係經濟、金融和技術制裁?制裁等如侵略?咁獨裁又會唔會係民主?

「從烏克蘭戰爭的角度看,俄羅斯並沒有開始任何事情,而是在那裏發生政變後想着結束」,唔係俄羅斯開啟「特別軍事行動」咩?乜嘢政變?邊個發動?

語無倫次!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/812357/俄烏局勢-普京-俄羅斯沒有失去任何東西-反而有收穫

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-7 19:36 發表

俄羅斯主辦東方經濟論壇,總統普京(Vladimir Putin,又譯普丁)9月7日出席並發表講話,他 ...
俄羅斯人好慘,無晒M記食,無晒可樂飲……
就算冬天有暖氣又如何?
人生重有咩樂趣?

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-7 20:10 發表

就算冬天有暖氣又如何?
人生重有咩樂趣?
如果連暖氣暖水都冇,仲有命食M 記?真的on 膠

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-7 20:10 發表

就算冬天有暖氣又如何?
人生重有咩樂趣?
等睇冬天,歐洲佬笑唔笑得出先好嗎?
唔洗咁快衝出黎嘅你.

引用:
原帖由 前面契帝 於 2022-9-7 20:34 發表

等睇冬天,歐洲佬笑唔笑得出先好嗎?
唔洗咁快衝出黎嘅你.
我就寧願天寒地凍都食住M記飲住可樂,人生一大享受
俄羅斯人冬天on99咁坐係暖氣房度好無聊

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-9-7 19:36 發表

俄羅斯主辦東方經濟論壇,總統普京(Vladimir Putin,又譯普丁)9月7日出席並發表講話,他 ...
語無倫次好似係樓主你!

侵略他國梗係有收穫啦

引用:
原帖由 赤共 於 2022-9-7 19:59 發表
烏克蘭而家大反攻,等睇民主正義必勝獨裁侵略者必亡
哈爾科夫大反攻幾時有?

引用:

普京條白痴,諗住大大會幫佢。佢梗係唔知大大等左呢個機會好耐,將成個俄羅斯勢力拉落嚟,食左佢啲地盤之餘,仲可以將佢變為中國嘅馬仔。
普京計錯晒數~佢個樣越來越不濟。

引用:
原帖由 likeit 於 2022-9-7 21:18 發表
侵略他國梗係有收穫啦
佢嘅武器巿場一招了,傻仔印度買得買多俄羅斯武器,七到爆!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-7 20:47 發表

夏天先黎講?覺得好有志氣啊?
冬天我實搵返你出黎,你講多一次,好嗎?

引用:
原帖由 TAKY1981 於 2022-9-7 21:15 發表

語無倫次好似係樓主你!
樓主好小氣,因住佢block9你

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-7 20:47 發表

露西亞人會冬泳,因為液態水肯定高於零度

引用:
原帖由 廚房不安的蛋 於 2022-9-7 23:07 發表

樓主好小氣,因住佢block9你
點會呢,佢又冇粗言穢語、漫罵、侮辱人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]