• 瀏覽: 26,073
  • 回覆: 103
+4
而家成街都係...

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 08:40 發表

一開始有疫苗都係咁講啦,你仲信呀,你要防在自己防到夠,唔好阻住其他人活動
佢地自己講架, 第2代疫苗針對 omicron 比科與保護力大26倍
遲早都有防感染疫苗架啦, 你估科技係100年前呀?
所以而家一定要做防疫 !

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-8 16:28 發表

佢地自己講架, 第2代疫苗針對 omicron 比科與保護力大26倍
遲早都有防感染疫苗架啦, 你估科技係100年前呀?
所以而家一定要做防疫 !
一隻疫苗正常要幾年時間去認證,冇人敢保證幾時先會得,你要做防疫就自己做到夠,香港人已經冇耐性陪你傻,政府亦都深明此道,任何情況都要市民接受

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 17:03 發表

一隻疫苗正常要幾年時間去認證,冇人敢保證幾時先會得,你要做防疫就自己做到夠,香港人已經冇耐性陪你傻,政府亦都深明此道,任何情況都要市民接受
幾多年都冇理由放棄人民生命 , 習主席都係咁講
你要與病毒共存 ,請你離開中國 !

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-9-7 17:11 發表
本港確診個案再上萬宗,今日(7日)增10194宗確診,包括164宗輸入,累計2870名確診者留院,包括342宗新增入院個案,危殆患者55人,增16宗死亡,其

...
學校應該全面停課.

長新冠否認主義

英美澳好多
長新冠否認主義者

害死下一代

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-8 17:16 發表

幾多年都冇理由放棄人民生命 , 習主席都係咁講
你要與病毒共存 ,請你離開中國 !
而家香港就係咁,你都係唔好多管閑事

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 17:29 發表

而家香港就係咁,你都係唔好多管閑事
而家係咁唔代表將來係咁 , 無可能在錯誤的路上越走越遠 !

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-8 17:41 發表

而家係咁唔代表將來係咁 , 無可能在錯誤的路上越走越遠 !
再行返收緊嗰條路就真係錯啦,你覺得錯喺你自己嘅事,一路唔收緊激到你扎扎跳就最好

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 17:46 發表

再行返收緊嗰條路就真係錯啦,你覺得錯喺你自己嘅事,一路唔收緊激到你扎扎跳就最好
你講野都冇point 既 一味話唔會, 咪睇下囉11000宗了

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-8 18:05 發表

你講野都冇point 既 一味話唔會, 咪睇下囉11000宗了
你又以為自己好有,淨係掛住防疫而唔顧及市民生計同感受,11000咁又點,係唔會就唔會㗎喇,盧教授係幾千嗰陣時講過話唔排除會收緊,跟住之後一路上講到唔再講,就知道唔打算再行呢套

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 18:09 發表

你又以為自己好有,淨係掛住防疫而唔顧及市民生計同感受,11000咁又點,係唔會就唔會㗎喇,盧教授係幾千嗰陣時講過話唔排除會收緊,跟住之後一路上講到唔再講,就知道唔打算再行呢套
幾千點同幾萬呀, 而家係每日死10個左右 到2萬死幾多人, 醫療服務變成點你知?
而家8-9點開始都減低左人流啦 , 邊個會想確診? 佢地係睇緊重症同死亡
一爆發就要停玩共存 ! 2萬宗只係基本,3萬亦唔排除 ,因為在沒有做防疫底下爆發得係勁
重點係之前感染左第一代omicron 而家要重新感染先得, 咁搞到幾時呢? 唯一方法係防疫
禁堂食,停課 !!!

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-8 18:15 發表

幾千點同幾萬呀, 而家係每日死10個左右 到2萬死幾多人, 醫療服務變成點你知?
而家8-9點開始都減低左人流啦 , 邊個會想確診? 佢地係睇緊重症同死亡
一爆發就要停玩共存 ! 2萬宗只係基本,3萬亦唔排除 ,因為在沒有做防疫底下爆發得係勁
重點係之前感染左第一代omicron 而家要重新感染先得, 咁搞到幾時呢? 唯一方法係防疫
禁堂食,停課 !!!
少咗人流?依家食飯周圍都有等位,周圍都係咁多人,而家係唔禁嘅冇諗住禁,咁又點?我勸你都係慳啲啦,如果唔係一陣間激死呀😂

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-8 18:19 發表

少咗人流?依家食飯周圍都有等位,周圍都係咁多人,而家係唔禁嘅冇諗住禁,咁又點?我勸你都係慳啲啦,如果唔係一陣間激死呀😂
明顯係睇疫情重症同死亡數字,機率就是機率
不做防疫後果就是嚴重, 香港會慢慢爆上去呢樣肯定
但的確冇初初咁勁, 因為佢一樣會做圍封強制檢測行動
唔係早就2萬宗啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]