• 瀏覽: 7,244
  • 回覆: 59
+6
本港第5波疫情升溫,新增確診數屢近萬宗。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,今日(7日)本港新增10,194宗確診...

天氣開始涼,係時候升

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220907/mobile/bkn-20220907163017742-0907_00822_001.html?eventPath=hk_news&eventID=402883476ed4097c016f5a39f2c63fde

附件

267574425_4621156357929909_667322682295690883_n.jpg(26.48 KB)

好小事,都未有猴痘一齊,十萬一日都係精準

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-7 17:11 發表
好小事,都未有猴痘一齊,十萬一日都係精準
香港貴為國際大都會 , 好快就會引入猴痘。

打三針就防重症,打兩針就防感染,點解仲要我哋打三針?

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-7 16:59 發表
本港第5波疫情升溫,新增確診數屢近萬宗。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,今日(7日)本港新增10,194宗確診...

天氣開始涼,係時候升

新聞來 ...
完全唔做防疫, 爆上2萬唔奇

力證唔請林鄭返黎坐鎮抗疫真係搞唔掂

we need cheng, cheng can help!

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-7 17:16 發表
無意義的數字

重症率同死亡率都在低水平, 流感相若

你唔願意叫佢做流感, 就當係大號流感吧

巿民正常生活
壞腦流感
近排好多商界打手想我哋腦霧/鳩縮/無味覺/無力長咳/性無能當無事。

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-7 17:26 發表

完全唔做防疫, 爆上2萬唔奇
傷風咳冇所謂呢 , 一個禮拜就好返.. 

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-7 17:27 發表

傷風咳冇所謂呢 , 一個禮拜就好返.. 
就係咁紅碼人士四圍走

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-7 17:26 發表

we need cheng, cheng can help!
根本今屆真係衰過上屆多多聲, 就算上屆點都好, 起碼上屆見到疫情確疹上升, 都會收緊社交距離人數, 暫停某的表列處所, 暫停晚市堂食等等嚟控制疫情。今屆呢班傭官, 9噏就叻, 眼見疫情上升, 唔去收緊措施控制疫情之餘, 仲係咁走去放寬, 目的就係去瀨商家佬袋底, 小市民感染確疹, 關人L事, 四個大字, 唔好彩嘅確疹者, 分分鐘係咁先, 今日又走16個, 唔死得嘅, 就掟去隔離, 困9住佢, 佢冇自由係佢嘅事, 最緊要係瀨到的商家佬有高潮, 小市民, 話之佢。

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-7 17:30 發表

就係咁紅碼人士四圍走
唔報咪得啦, 永遠藍色 反正 打咗三針,無 著數。🤣

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-9-7 17:26 發表

小粉就係想要呢啲 。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-7 17:24 發表

打夠4針肯定百毒不侵🤩

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-9-7 17:23 發表

香港貴為國際大都會 , 好快就會引入猴痘。
呢d係共存L的樂趣,清零L永遠感受唔到嘅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]