• 瀏覽: 12,276
  • 回覆: 57
+2
引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 17:21 發表

防守台灣的是駐台美軍
國軍只是路過的

https://www.google.com/amp/s/udn.com/news/amp/story/10930/5851344
美軍駐台部隊曝光 「特戰合作組」今年開始常駐
烏克蘭都死咗幾個米軍😎

引用:
原帖由 6道 於 2022-9-8 17:31 發表

烏克蘭都死咗幾個米軍😎
Link?? 

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 17:40 發表

Link?? 
這個版有貼🤓
而且你的字粒連結,你都無明白它說些😂

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 16:23 發表

美軍已駐在台灣啊
你沒看新聞嗎
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-54554728
攻台等於攻擊美軍
解放軍比台軍領先多少不打緊
反正這些事有美軍操心
人士,咁就叫駐軍?
我估計你誤解左意思。 我之前講大陸防止美軍航母來,係計戰鬥力。
大陸預左同美軍打啦。 希望打殘你地,先同美國交手嗻。所以係要求3日解決你地。

至於有美軍人士係台灣啊嘛。

金門炮戰,金門係有美軍顧問軍官。
大陸一樣開炮打死。

幾個美軍算咩野。我以為你計戰鬥力。
原來以為佢地係金牌
大陸無殺過美軍?

一開戰台軍會立即投降,或棄械逃跑。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 17:21 發表

防守台灣的是駐台美軍
國軍只是路過的

https://www.google.com/amp/s/udn.com/news/amp/story/10930/5851344
美軍駐台部隊曝光 「特戰合作組」今年開始常駐
你咁講, 係國民黨敗軍延續既台灣省軍隊 (都依然叫國軍啊), 既然只是路過的, 即係同上面師兄講既說話, "一開戰台軍會立即投降,或棄械逃跑" 不謀而合

唔洗用掃把咩

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 6道 於 2022-9-8 18:18 發表

這個版有貼🤓
而且你的字粒連結,你都無明白它說些😂
有link 沒
還是你吹牛

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 18:30 發表

人士,咁就叫駐軍?
我估計你誤解左意思。 我之前講大陸防止美軍航母來,係計戰鬥力。
大陸預左同美軍打啦。 希望打殘你地,先同美國交手嗻。所以係要求3日解決你地。

至於有美軍人士係台灣啊嘛。

金門炮戰,金門係有美軍顧問軍官。
大陸一樣開炮打死。

幾個美軍算咩野。我以為你計戰鬥力。
原來以為佢地係金牌
大陸無殺過美軍?
金門哪有美軍顧問
台灣人都不想要金門,金門人跟台灣人完全不一樣,只是沒有政黨有斷捨棄勇氣
美國航母有需要來嗎?
美軍只要取得制空制海令解放軍渡不了海就是了

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-9-8 19:30 發表

你咁講, 係國民黨敗軍延續既台灣省軍隊 (都依然叫國軍啊), 既然只是路過的, 即係同上面師兄講既說話, "一開戰台軍會立即投降,或棄械逃跑" 不謀而合

唔洗用掃把咩
美軍會戰敗嗎

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 21:01 發表

美軍會戰敗嗎
又答非所問啦

國軍是路過的,有戰事會跑啊😂

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 20:57 發表

金門哪有美軍顧問
台灣人都不想要金門,金門人跟台灣人完全不一樣,只是沒有政黨有斷捨棄勇氣
美國航母有需要來嗎?
美軍只要取得制空制海令解放軍渡不了海就是了
你作為台灣人唔知舊時就去查啦。蔣介石年代。國軍仲坐美軍戰艦打過大佬d島添。
個陣你地就真系有美軍戰鬥力啦。
金門你話唔要嗻。係政府層面就係代表台灣有份。
你上邊有美軍,炸死就炸死。大陸幾時怕話有幾個人士嗻。
大陸係要計劃鏟低美軍第7艦隊為目標。
預左同美國開戰啦。
如果唔係,你以為點解今日唔打台灣啊?
係怕美國干預?呢d就係台灣日日9up個基礎啦。大陸怕美國啊。美國一干預係。大陸就唔渡海啦。

錯啦。係要打時間差,'計劃仲未完善。
因為打完你地,仲要計埋同美國開戰啊。
大陸一早就有同美國開戰個決心。
係因為3日鏟地台灣所有戰力。仲差少少。
俾美軍係大陸進攻當中插手就麻煩嗻。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]