• 瀏覽: 12,875
  • 回覆: 20
而家好多西方國家,同埋日韓新加坡已經大致恢復正常生活
香港就繼續嚴格防疫措施,樣樣野左限右限,入境要隔離,口罩都冇得除
搞到好多服務行業半死不活
成日要清零清零,請問你會唔會去清零流感?
對大部分人而言都係發燒喉嚨痛一陣,病幾日就恢復健康
但係香港百業蕭條,D人冇飯開就可能成世,仲會造成社會不穩定因素,可能重演2019年事件
所以政府快D同世界接軌,香港唔係大陸,非常依靠外來人物維持經濟,唔係香港真係萬劫不復

利申: 冇打齊針但係中左都冇重症,亦隔左年半都冇二次感染

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2022-9-7 12:53 發表
香港就繼續嚴格防疫措施,樣樣野左限右限,入境要隔離,口罩都冇得除
但係香港百業蕭條,D人冇飯開就可能成世,仲會造成社會不穩定因素,可能重演2019年事件
所以政府快D同世界接軌,香港唔係大陸,非常依靠外來人物維持經 ...
而家好多西方國家,同埋日韓新加坡已經大致恢復正常生活, 但冇飯開嘅人比香港多好多。
邊個話與病共存的國家人民生活好得過香港?

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2022-9-7 12:53 發表
所以政府快D同世界接軌,香港唔係大陸,非常依靠外來人物維持經 ...
想躺平就去英國啦

死開啦,唔勤力咪無飯開囉!😑

引用:
曱甴又嚟帶風向,而家躺平當無事,每日幾萬人中,成堆成堆人返唔到工,咁叫做正常?

引用:
原帖由 talldude 於 2022-9-8 18:53 發表

曱甴又嚟帶風向,而家躺平當無事,每日幾萬人中,成堆成堆人返唔到工,咁叫做正常?
幾萬人中感冒有咩咁大件事呢請問

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-9-8 12:26 發表
死開啦,唔勤力咪無飯開囉!😑
香港好多服務業打工仔之前仲日日有工開
但俾政府D防疫政策搞死間公司
請問真係因為人地懶咩
你自己生活安穩唔代表可以冷血咁食花生睇人死

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2022-9-9 00:05 發表

香港好多服務業打工仔之前仲日日有工開
但俾政府D防疫政策搞死間公司
請問真係因為人地懶咩
你自己生活安穩唔代表可以冷血咁食花生睇人死
客觀環境轉變,就要適時應對,你第一日做人呀?😑

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-8 12:10 發表

想躺平就去英國啦
不要低能啦,香港其實已經行緊共存,如果確診數下跌,估計很快就會0+7,如果繼續下跌,就會跟新加波和英國一樣,完全開放。

還有連金仔都宣布打贏了疫情,證明北韓也行緊共存。

最后共存並不是躺平,大陸現在將共存==躺平的概念,自己整死自己。

今日深圳,成都,還有義烏都封控,大陸還有多少成本可以付出呢?

@半空熱情的腰部 吾好低能啦,支持共存就是1450,用下腦啦,全世界除了大陸,基本上已經行緊共存啦,難道他們都是1450.

今日深圳,成都,貴州還有義烏都封控緊,大陸經濟仲可以點折騰啊,連北韓共存啦。

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-9-9 07:49 發表

人地受苦仲要俾你鬧
你呢D咪冷血囉
Don't blame the victim
不如俾D高見可以點轉變
唔好一味落井下石

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-9-9 07:49 發表

風水輪流轉
鬼唔望你等陣公司執笠失業
到時我食花生睇你點適應轉變😄

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2022-9-9 12:14 發表

風水輪流轉
鬼唔望你等陣公司執笠失業
到時我食花生睇你點適應轉變😄
咁黑心個人可以好得去邊!😑

引用:
原帖由 唔想知道你個名 於 2022-9-9 12:12 發表

人地受苦仲要俾你鬧
你呢D咪冷血囉
Don't blame the victim
不如俾D高見可以點轉變
唔好一味落井下石
政府本着市民生命安全推行防疫,有人歪心帶風向搞事,仲扮有良心為民...dklm🤮

引用:
原帖由 hk_mask 於 2022-9-9 13:40 發表

政府本着市民生命安全推行防疫,有人歪心帶風向搞事,仲扮有良心為民...dklm🤮
其實香港共存緊啦,3+4,或者0+7,或者是完全開放,其實沒有什么分別。咩你唔知道咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]