• 瀏覽: 5,007
  • 回覆: 22
+2
2019年7月21日元朗發生暴動,警方事隔3年於今年7月26日再次拘捕一名早前拒絕保釋候查的42歲男子。他被控一項暴動罪,案件今日在粉嶺裁判法院再訊,被告暫毋須答辯,控方申請將本案轉交至區域法院,署理主任裁判官黃士翔遂把案件押後至9月17日,屆時被告將於區域法院進行答辯。被告期間獲准繼續以現金連人事擔保共7萬港元保釋外出。

報稱會計師的42歲被告何贊琦,被控他於或約於2019年7月22日,在香港新界元朗朗和路與元朗港鐵站一帶,連同其他身分不詳的人士參與暴動。他在保釋期間不得離開香港、需交出旅遊證件、居於報稱住址及每星期需到警署報到兩次。

以為走得甩,而家就騰騰震

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1870769/即時-港聞-元朗721-42歲-踢保-男再被捕遭控暴動-押下周六區院答辯

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
DIE HARD

早啲上庭果陣仲係黃官當道實冇事,依家上庭就仆街了。

要搵埋上次判批保果個法官一齊問責先得架嘛,如果唔係,大家埋隨便判、無責任?

時辰時👏

有冇得再踢?

拜登近日的希特拉 英姿上全國形唔形??😃設計師用盡心思架!

如果到今日還唔知世界乜事發生中⋯的都幾🐖

附件

7FFE081E-7E71-48B2-9439-4C3D5CA89F93.jpeg(100.58 KB)

引用:
原帖由 男E 於 2022-9-7 12:30 PM 發表
2019年7月21日元朗發生暴動,警方事隔3年於今年7月26日再次拘捕一名早前拒絕保釋候查的42歲男子。他被控一項暴動罪,案件今日在粉嶺裁判法院再訊,被告暫毋須答辯,控方申請將本案轉交至區域法院,署理主任裁判官黃士翔遂把案件押後至9月17日,屆時被告將於區域法院進行答辯。被告期間獲准繼續以現金連人事擔保共7萬港元保釋外出。

報稱會計師的42歲被告何贊琦,被控他於或約於2019年7月22日,在 ...
黃L避得一時避吾到一世,開埋名公司hr炒得,無埋會計C資格,供緊樓變銀主盤,恭喜。。。

42歲 都唔化

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-9-7 13:42 發表
42歲 都唔化
式者人地食左唔小天使都唔定, 不過, 數就一定要找㗎啦, 區院, 判到盡七年啦。

以為踢保就冇事

不停踢咪得囉

違法曱甴黑暴唔理老嫩,
始終都一樣要找數。

我發覺今個世紀d越高學歴既人就越白痴, 踢保, 一個傻仔念出黎既屎橋

死曱甴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]