• 瀏覽: 6,810
  • 回覆: 60
我可以教你造子彈但唔會教你造槍,你要槍可以同我買
但你要用合理價錢賣子彈畀我(好過自己造)
你要用嘅時候又有得用,除笨有精

平買廢用

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-7 14:52 發表

西人一直會覺得俄羅斯唔夠武器。都幾十年都系咁認為。
你睇以前法國套戲,講到蘇聯打斯大林格勒戰役。三個人先一支鎗。死人無數……
曬氣啦。無鎗仲可以鏟低希特拉?
即系希特拉好水皮啦
咁佢咁水皮,又打到法國投降咪?
咁西歐咪仲水皮?

所以俄羅斯得三日糧都講得出。
邊個會信?
咁弱,北約早就打過去咯
都on9當年有美狗租借法案,。.無限供應武器俾蘇聯同現在援烏一樣,返去讀吓歷史啦,睇小D Av級大外宣啦

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-9-7 18:01 發表

中國也有大殺傷力武器
老尾為何不動手?

老美只敢向沒有大殺傷力國家出兵
屠殺,搶掠,
鮑威耳好唔得閒

因為中國經濟前景差
沒有錢支撐軍事競賽

不必白費氣力

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-8 00:07 發表

都on9當年有美狗租借法案,。.無限供應武器俾蘇聯同現在援烏一樣,返去讀吓歷史啦,睇小D Av級大外宣啦
知道又準備搬龍門架啦。對付租借法案呢樣野
最好就叫做列數據。
麻煩提供當時法案出租物資數量
最重要係佔蘇聯總共戰爭產品個比例。
你提供完,睇下係唔係好大比例?

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-8 00:10 發表

因為中國經濟前景差
沒有錢支撐軍事競賽

不必白費氣力
難得,居然仲記得失傳已久個絕學:中國崩潰論!

好多年無見人耍呢套功夫咯

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 00:13 發表

知道又準備搬龍門架啦。對付租借法案呢樣野
最好就叫做列數據。
麻煩提供當時法案出租物資數量
最重要係佔蘇聯總共戰爭產品個比例。
你提供完,睇下係唔係好大比例?
即係有啦.冇軍援點同德軍打,3人用一枝槍都噏L得出,盲毛冇改錯名,飛機,坦克,燃料,糧食多過蘇聯自己 生產1.5到2倍,唔係外媒,係你地D網站post係咪好崩潰呢,接受唔到呢一地玻璃碎呢?

https://3g.163.com/dy/article/GVDF2AVN0543ONNA.html?spss=adap_pc

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 00:14 發表

難得,居然仲記得失傳已久個絕學:中國崩潰論!

好多年無見人耍呢套功夫咯
崩潰梗係唔會,返去睇吓自己歷史,古舊對照咪.知同一套路囉

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-8 01:28 發表

即係有啦.冇軍援點同德軍打,3人用一枝槍都噏L得出,盲毛冇改錯名,飛機,坦克,燃料,糧食多過蘇聯自己 生產1.5到2倍,唔係外媒,係你地D網站post係咪好崩潰呢,接受唔到呢一地玻璃碎呢?

https://3g.163.com/dy/article/GVDF2AVN0543ONNA.html?spss=adap_pc
我以為咩新料添。
轉換概念,你自己貼個都唔睇清楚。
挑選數據個陣。大陸早就屌過呢班人啦。
飛機 坦克上邊點解唔寫啊。
寫航空汽油 寫車輛 寫鋁?
而且有樣樣1.5倍? 你自己貼都無喔。
挑選埋d人地唔係主力野,你講?
咁點解你唔解釋埋蘇軍飛機用木頭做都有? 航空鋁佢地佔主力咩。
槍械最基本,占幾多啊。
坦克你幾多比例?
最緊要,子彈同坦克用柴油,寫到啊?
蒸汽火車頭數量?呢樣早就俾人屌到飛起啦。個陣運輸係內燃機頭多啦。
咁鐘意穩邊角料。咁你唔上俄羅斯個套紀錄片 衛國戰爭?
你睇下人地全面數據,美援總佔比 等於蘇軍同工業使用20%

俄羅斯都好感謝啦。 唔錯咯,係幫手角度。
但起確定作用? 援英多過援蘇2倍幾,點解唔講啊。咁英軍一定係扭轉局勢,一舉反攻入德國啦。
係啊?
援助係好事。 決定戰局? 咁佢美國無需要自己落場咯。

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-8 01:48 發表

崩潰梗係唔會,返去睇吓自己歷史,古舊對照咪.知同一套路囉
我睇歷史,中共有返多少大唐風度喔

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 01:49 發表

我以為咩新料添。
轉換概念,你自己貼個都唔睇清楚。
挑選數據個陣。大陸早就屌過呢班人啦。
飛機 坦克上邊點解唔寫啊。
寫航空汽油 寫車輛 寫鋁?
而且有樣樣1.5倍? 你自己貼都無喔。
挑選埋d人地唔係主力野,你講?
咁點解你唔解釋埋蘇軍飛機用木頭做都有? 航空鋁佢地佔主力咩。
槍械最基本,占幾多啊。
坦克你幾多比例?
最緊要,子彈同坦克用柴油,寫到啊?
蒸汽火車頭數量?呢樣早就俾人屌到 ...
喂你地D post講架接受現實啦,全部有數據交代。你蘇聯死嘅咩,自己都能生產,美狗俾咁多物資你使唔使幫你打埋

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 01:52 發表

我睇歷史,中共有返多少大唐風度喔
係呀都係同一套路

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-8 01:53 發表

喂你地D post講架接受現實啦,全部有數據交代
佢地 唔係我地。而且佢地有14億人。
不過呢。14億裏邊,黃絲你地咁款呢。點計都有成幾百萬啦。
人地就真系200萬啦

同大陸人講嘢,你估無全部奶西個人群?
數據左穿右插過1450啊。

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-8 01:54 發表

係呀都係同一套路
如果係就好咯,大唐盛世啊嘛

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-9-8 01:56 發表

佢地 唔係我地。而且佢地有14億人。
不過呢。14億裏邊,黃絲你地咁款呢。點計都有成幾百萬啦。
人地就真系200萬啦

同大陸人講嘢,你估無全部奶西個人群?
數據左穿右插過1450啊。
你就黃C話人地方post係假,唔L夠人講就抹黑垃L圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]