• 瀏覽: 2,991
  • 回覆: 14
+2
大公文匯全媒體報道:香港第五波疫情持續反彈,衞生署及醫管局今日(6日)下午舉行疫情記者會。衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,截至今日零時,本港新增9373宗確診個案,包括9187宗本地確診個案及186宗輸入個案。本地確診個案當中,2418宗為核酸檢測確診個案,6769宗為快測陽性個案。

醫院管理局總行政經理(綜合臨床服務)李立業公布,本港過去一日再多9宗死亡個案,第五波疫情至今累計有9528宗死亡個案。新增離世病人涉及7男2女,年齡介乎27至99歲,有6人未打齊3針。

暫時略回降低於萬宗, 👍
繼續做野不要停👌
內有走勢圖睇🤗

新聞來源連結:

https://www.wenweipo.com/a/20220 ... b033218a6123e2.html

過咗中秋,天氣涼咗,可能升到兩三萬宗

聽到政府話精準抗疫四個字真系嘔,通外關,放寬所有防疫限制,冬天等住過10萬一日啦

9人中,有6人未打齊3針。

即係無零針士??點解既~~~

印度今日4千幾新症~~~

香港人口咁少,疫情都多過印度

係咪要認真向印度學習??

人家有用藥後,疫情一直受控

咩藥??動物藥囉~~~

又賴人未打齊針
無恥

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-6 22:11 發表

咩藥??動物藥囉~~~
香港連印度都不如
仲話國際金融中心
精準抗疫
吔屎啦
邊個負責人?

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-6 22:11 發表

咩藥??動物藥囉~~~
何謂動物藥?

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-6 23:24 發表

何謂動物藥?
我估POST呢條Link 得啩
https://factcheck.hkbu.edu.hk/ho ... -19-and-ivermectin/
佢第4點幾好既

四、此外,目前沒有證據支持影片中有關伊維菌素有效改善巴西、秘魯及印度疫情的說法。

我地香港有証據支持,打針改善疫情,但印度無 (無打針,香港等過身吖,家下打晒針,幾好,無死晒)
印度每日5千人,邊有改善啫~~呢隻藥,要清零先叫有效吖 應該係咁

香港專才 factcheck 咗無用~~~,有D直情話係「動物藥」跟足CDC

Er... 醫學期刊都有講,哈佛都好似有研究,但唔POST得,可能因為 Fake New

應該咁既,印度人可能未進代完成,所以用動物藥囉~~ 係咁,一定係

⋯⋯

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-7 13:28 發表

我估POST呢條Link 得啩
https://factcheck.hkbu.edu.hk/home/2021/11/23/covid-19-and-ivermectin/
佢第4點幾好既

四、此外,目前沒有證據支持影片中有關伊維菌素有效改善巴西、秘魯及印度疫情的說法。

我地香港有証據支持,打針改善疫情,但印度無 (無打針,香港等過身吖,家下打晒針,幾好,無死晒)
印度每 ...
市民是有自由食此藥試下治新冠, 但出了甚麼事, 政府是不負責的。

希望今日會過返一萬

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-9-6 22:03 發表
過咗中秋,天氣涼咗,可能升到兩三萬宗
你好放心都得啦, 政府咁樣消極敷衍式抗疫, 開放3+4, 唔去收緊防疫措施, 中秋期間, 個個出嚟食飯吹水, 講真, 兩, 三萬確疹就唔知有冇,但係日日過萬, 維持一段時間, 就肯定會有。

特區作供。有關武漢肺炎底字一九九七英國中國 vs 抵押品裏面既武漢。(丿趙)有9373人(邊有人攞個肺出黎做抵押品)染武漢肺炎。SPECIMEN 大英帝國The Great Britain 英屬香港。中華人民共和國香港特別行政區Hong Kong 香港。中國China 中國香港。(25周年個件)有限公Chan 香港。 SPECIMEN中國。||(我𧫴此宣誓 A本人為 中環人民共和國香港特別行政區政府公務員)(丿我話呢 (鐵咬金)有效與否睇你係唔係政府instead of根據法例)你係咪冇左英屬香港政府資格你D合法性去哂邊道(底字法治與大衛像即係你地終審上面個個像我唔認同終審)(合法起碼高度-執法者)(血印 dishonest(不可信任) (-4級) disrespectful(對合法者無禮) (-4級 如此類推) Nontrustworthy(永不可信任) Notwithstanding(對總督府不合作) unlawful(對立法者來說不合法) outlaw(朁逃) criminal(罪犯對立法者) illegal(逐出境 冇戶籍) illegal to read(不可作答) illegal to write(不適當言詞) 20層 illegal to eat(不適宜)。 – 1974 立法者認同的定刑手逐 criminalize progress(取締品)民間用 SPECIMEN 一九九七的一刻 SPECIMEN)(丿低過 安心出行係咪要問過政府)(2020武漢肺炎)(即係你明知係英屬香港)(做咩你不停話係中國)(1997香港回歸條例 你放棄效忠香港法例)(保傳法國傳統 冒充香港法例係唔合法所以為左獨一點出伊樣野我地實行字方管制(c)。 Game Over南京條約 寶梵 中環人民共和國 香港特別行政區基本法 基本法例係唔可以冒之後的全部唔算)特區。三國志中國 三國志香車(斤) 仆親 沉迷閱讀三國志。 - 特區作供(SPECIMEN 特區 SPECIMEN)。唔根據法例丟左政府資格九一一算唔算脅持人質事件邊個弄響石F掣警鐘。磁碟s15 點係呀。歷史,所有前科皆有判斷,並由上帝作決定,前後對稱。
破史。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-7 13:44 發表

市民是有自由食此藥試下治新冠, 但出了甚麼事, 政府是不負責的。
同有自由唔打針一樣囉~~~

BTW 痴線咩,食動物藥~~
我唔信D乜醫學期刊,MIT呀,哈佛呀,研究呀,既野既,全部FAKE NEWS

事實數據我都唔理,我只信香港班專家

你睇香港抗疫幾成功就知啦,唔係班專家??
全港人等過身啦,家下由全部過身,抗到只係萬幾新症,每日死十件八件

好好囉~~~

⋯⋯

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-6 21:15 發表
大公文匯全媒體報道:香港第五波疫情持續反彈,衞生署及醫管局今日(6日)下午舉行疫情記者會。衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,截至今日零時,本港新增9373宗確診個案,包括9187宗本地確診個案及186宗輸入個案。本地確診個案當中,2418宗為核酸檢測確診個案,6769宗為快測陽性個案。

醫院管理局總行政經理(綜合臨床服務)李立業公布,本港過去一日再多9宗死亡個案,第五波疫情至今累計有9528宗 ...
https://www.wenweipo.com/a/20220 ... b033218a615727.html
今日又過萬宗🤨

香港新增10194宗確診 再多16人離世

大公文匯全媒體報道:香港第五波疫情持續反彈,衞生署及醫管局今日(7日)下午舉行疫情記者會。衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,截至今日零時,香港新增10194宗確診個案,包括10030宗本地確診個案及164宗輸入個案。本地確診個案當中,2918宗為核酸檢測確診個案,7112宗為快測陽性個案。

張竹君介紹,學校再呈報1361宗陽性個案,涉及1140名學生及221名教職員,分別來自799間學校。過去7日共618間學校呈報2宗或以上個案。今日有22間學校、共24班需要停課一星期,涉及9間幼稚園、9間小學、3間中學及1間特殊學校。大埔香港墨爾文國際學校小學部全校要停課,對於是否涉及校內大型活動,張竹君表示,暫時未見校內有聚會或流行病學關鏈,會繼續跟進調查。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]