• 瀏覽: 12,621
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
呢度班人整日話我吹海馬斯有幾"神",咁我咪唔講海馬斯囉!不過,美軍最新一輪軍援,居然有M982「神劍」砲彈,而且已開始使用,俄軍死亡數字有望突破450人一日!唔想死,投降咪唔駛死囉!

推特流傳一段烏克蘭軍隊利用M777A2牽引砲,發射增程型精準導引砲彈M982「神劍」的畫面,這批砲彈是美國斥資7.75億美元對烏軍援的一部分。M982「神劍」的射程範圍約40至57公里,可以透過氣動力調整飛行方向,並利用GPS定位晶片鎖定位置,只要輸入目標物的GPS座標,便可以準確命中,誤差僅幾公分。

https://youtu.be/bzmBS-7GVx8進入香討影片區

所以幾時收蘇皮全在美狗一念之間,蘇聯已成為美狗練兵對象及吸納政治能量

引用:
原帖由 寒冷方正的蘿蔔 於 2022-9-6 15:27 發表
所以幾時收蘇皮全在美狗一念之間,蘇聯已成為美狗練兵對象及吸納政治能量
美國都唔係想收俄羅斯皮,只係想俄羅斯弱化到一個點,以後再無能力入侵其他國家!若然俄羅斯真係內戰都幾麻煩,啲核武器係全世界計時炸彈!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-6 17:03 發表

美國都唔係想收俄羅斯皮,只係想俄羅斯弱化到一個點,以後再無能力入侵其他國家!若然俄羅斯真係內戰都幾麻煩,啲核武器係全世界計時炸彈!
係唔會逼狗跳樓

大反攻 攞返幾多地方呀 實際戰績最為重要 到而家為止 好似攞唔返 死咗好多烏克蘭新丁添

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-9-6 23:39 發表
大反攻 攞返幾多地方呀 實際戰績最為重要 到而家為止 好似攞唔返 死咗好多烏克蘭新丁添
你睇少啲大外宣喇!近呢個星期,俄軍平均每日死三百人以上,即係死咗超過二千人,你知唔知㗎?

不過烏軍其實呢個星期主要都係打斷補給線為主,地面部隊無急於進攻,我無話烏軍無傷亡,但俄軍損失一定慘重得多!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-7 11:09 發表

你睇少啲大外宣喇!近呢個星期,俄軍平均每日死三百人以上,即係死咗超過二千人,你知唔知㗎?

不過烏軍其實呢個星期主要都係打斷補給線為主,地面部隊無急於進攻,我無話烏軍無傷亡,但俄軍損失一定慘重得多!
咁你有冇睇烏克蘭每日死幾多人呀 如果睇網上新聞 你話俄羅斯死300 我睇烏克蘭每日死 1200 邊個大鑊啲 仲有烏克蘭嗰啲係新兵 畀我羅斯炮轟兩三個回合 已經嚇到腳震呀 夾硬做大反攻 仲事先張揚 驚死人哋冇部署 兵家大忌 咁樣打輸係遲早嘅事

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-9-7 11:12 發表

咁你有冇睇烏克蘭每日死幾多人呀 如果睇網上新聞 你話俄羅斯死300 我睇烏克蘭每日死 1200 邊個大鑊啲 仲有烏克蘭嗰啲係新兵 畀我羅斯炮轟兩三個回合 已經嚇到腳震呀 夾硬做大反攻 仲事先張揚 驚死人哋冇部署 兵家大忌 咁樣打輸係遲早嘅事
每日千二人,你咪係睇洗腦大外宣搞到毫無分析能力囉!有邊度"比較"官方嘅訊息話烏克蘭一日死千二人?果千二人包唔包括平民百姓?如果計埋烏克蘭平民百姓,我就極為相信有呢個可能!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-7 11:21 發表

每日千二人,你咪係睇洗腦大外宣搞到毫無分析能力囉!有邊度"比較"官方嘅訊息話烏克蘭一日死千二人?果千二人包唔包括平民百姓?如果計埋烏克蘭平民百姓,我就極為相信有呢個可能!
你又睇乜嘢大外宣 俄羅斯每日死幾百你就信 烏克蘭每日四千二你就唔信 咁樣冇得討論咋喎 就只有睇戰果 唔夠打 死人多 就自然要撤軍㗎啦 就睇下邊個退後先咪知囉 喺度亂噏無謂 唔可以反映個真正嘅戰局

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-9-7 11:23 發表

你又睇乜嘢大外宣 俄羅斯每日死幾百你就信 烏克蘭每日四千二你就唔信 咁樣冇得討論咋喎 就只有睇戰果 唔夠打 死人多 就自然要撤軍㗎啦 就睇下邊個退後先咪知囉 喺度亂噏無謂 唔可以反映個真正嘅戰局
我睇烏克蘭國防部出嘅數字,用一星期前同今個星期相減,咪得到呢個星期俄軍每日平均死三百人!截至昨天俄軍死亡的數字,已突破五萬大關,可喜可賀!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-7 11:27 發表

我睇烏克蘭國防部出嘅數字,用一星期前同今個星期相減,咪得到呢個星期俄軍每日平均死三百人!截至昨天俄軍死亡的數字,已突破五萬大關,可喜可賀!
你睇烏克蘭國防部呀 你真係聰明 點解唔睇俄羅斯國防部呀 因為你只係想睇你想睇嘅嘢 完全唔知道 戰果先係最重要嘅目的 烏克蘭殲滅咗五萬俄軍 即係俄羅斯投入嘅三分一 如果咁計 土地起碼都攞返三分一喇 咁有冇呢 其實人蠢真係冇辦法 淨係搵一啲自己希望相信嘅資訊 永遠都搵唔到真相

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-9-7 11:29 發表

你睇烏克蘭國防部呀 你真係聰明 點解唔睇俄羅斯國防部呀 因為你只係想睇你想睇嘅嘢 完全唔知道 戰果先係最重要嘅目的 烏克蘭殲滅咗五萬俄軍 即係俄羅斯投入嘅三分一 如果咁計 土地起碼都攞返三分一喇 咁有冇呢 其實人蠢真係冇辦法 淨係搵一啲自己希望相信嘅資訊 永遠都搵唔到真相
你真係扮盲到呢個程度,同埋用呢啲數字計算戰果,你真係完全唔識軍事!

首先,俄羅斯喺國內已經調動其他戰區人員到烏克蘭,雖然沒有宣戰不能大動員徽兵,但點都有啲窮鬼、犯人肯做炮灰!你俄爹呢啲咁嘅戰略調動你無可能唔知,除非你係白痴!所以俄羅斯在烏克蘭兵力雖然減少,但宜家淨係打烏東同烏南,暫時仲係足夠,但士兵質素就強差人意,唔可以同年初打算攻入基輔果批死侍相比,不過大部分死晒!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-7 11:44 發表

你真係扮盲到呢個程度,同埋用呢啲數字計算戰果,你真係完全唔識軍事!

首先,俄羅斯喺國內已經調動其他戰區人員到烏克蘭,雖然沒有宣戰不能大動員徽兵,但點都有啲窮鬼、犯人肯做炮灰!你俄爹呢啲咁嘅戰略調動你無可能唔知,除非你係白痴!所以俄羅斯在烏克蘭兵力雖然減少,但宜家淨係打烏東同烏南,暫時仲係足夠,但士兵質素就強差人意,唔可以同年初打算攻入基輔果批死侍相比,不過大部分死晒!
同我講軍事常識你真係完全唔識 俄羅斯政區均有一百萬 你究竟知唔知 克蘭正規軍有幾多 根本就唔夠 如果唔係使乜所有男人60歲以下不得出境 而家仲要搵女人做士兵 呢啲你唔係唔知呀 仲有打仗係打錢 俄羅斯天然氣石油仲係大把錢賺 烏克蘭係靠歐美施捨 當武器損耗 烏克蘭士兵都唔知幾時會有補給 因為要等歐美國會通過 正常人嘅思維 都知道咁樣好難打 就只有閣下你 咁樂觀相信冇黑難講嘅嘢 烏克蘭好早已經講七月大 大反攻 睇你嘅貼 係得你信咋 你而家再講啦 幾時攞返赫爾松 幾時攞返克里米亞 我就等睇你講笑話

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-9-7 11:49 發表

同我講軍事常識你真係完全唔識 俄羅斯政區均有一百萬 你究竟知唔知 克蘭正規軍有幾多 根本就唔夠 如果唔係使乜所有男人60歲以下不得出境 而家仲要搵女人做士兵 呢啲你唔係唔知呀 仲有打仗係打錢 俄羅斯天然氣石油仲係大把錢賺 烏克蘭係靠歐美施捨 當武器損耗 烏克蘭士兵都唔知幾時會有補給 因為要等歐美國會通過 正常人嘅思維 都知道咁樣好難打 就只有閣下你 咁樂觀相信冇黑難講嘅嘢 烏克蘭好早已經講七月大 ...
你講咁多廢話,都係掩飾你話俄軍唔夠兵打嘅質疑,我解答咗你,你又提出另一啲根本係你只有認為啱嘅問題出嚟!

如果俄軍打得咁順利,就唔駛呢兩日要停北溪一號嚟威脅德國喇!事關德國正準備又一批勁嘢支援烏克蘭吖嘛!可惜宜家先停天然氣,人哋德國已經儲存了八、九成天然氣了,加上用核電及燒煤,俄羅斯呢招能源武器已失效,同埋天然氣好快落價!就算你之前俄羅斯賺好多錢又如何?軍損條數同樣天文數字,喺金融、科技制裁下,揸住啲盧布有幾多地方可以用?可以買到啲咩?明明有錢都轉唔出,搞到債務違約,就係呢個原因!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-7 12:21 發表

你講咁多廢話,都係掩飾你話俄軍唔夠兵打嘅質疑,我解答咗你,你又提出另一啲根本係你只有認為啱嘅問題出嚟!

如果俄軍打得咁順利,就唔駛呢兩日要停北溪一號嚟威脅德國喇!事關德國正準備又一批勁嘢支援烏克蘭吖嘛!可惜宜家先停天然氣,人哋德國已經儲存了八、九成天然氣了,加上用核電及燒煤,俄羅斯呢招能源武器已失效,同埋天然氣好快落價!就算你之前俄羅斯賺好多錢又如何?軍損條數同樣天文數字,喺金融、科技制 ...
你講嗰啲就廢話 你完全冇能力反駁 就咁我羅斯停北溪一號嘅反擊 德國有幾多正嘢呀 戰敗國嚟㗎 而家我羅斯一停天然氣 已經腳震啦 當然可以喺其他地方買 但係要畀乜嘢價錢心知肚明啦 俄羅斯嘅反擊精準打擊德國 返轉頭 喺亞洲大把地方買俄國嘅天氣同石油 就睇下邊個笑到最後 仲有呀 你講嘅大反擊去咗邊呀 7月反擊 九月了 攞返乜嘢地方呀 事實俄羅斯就係贏緊 戰果決定一切

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]