• 瀏覽: 7,561
  • 回覆: 43
伊朗外交部發言人卡納尼說,如果美國解除制裁,伊朗可以幫助滿足歐洲的能源需求。 卡納尼在例行記者會上說,伊朗有豐富的石油和天然氣資源,歐洲國家當前在能源供應方面面臨問題。如果恢復履行伊朗核協議的談判成功並取消對伊朗單邊制裁,伊朗「可以滿足歐洲大部分的需求」。 他說,徹底解除制裁是伊朗在談判中的主要目標。如果美方有政治意願並採取建設性行動,將有可能就恢復履行核協議達成協議。 今年8月初,歐盟向核協議相關方提交一份「最終文本」,美國和伊朗隨後通過歐盟間接交換對歐盟文本的書面意見。

🤔制裁時…美軍日日派兵過去搶石油是免費的…

咁點解要解除制裁來真金白銀比錢購買石油?

明明現在是免費的🤔

這道理小學生都識吧…

伊朗人還不懂?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/伊朗稱若美國解除制裁-可協助滿足歐洲能源需求-161837797.html

呢個時候講呢d, 呢招高 

歐洲淪為籌碼
拜登已大舉做淡歐元等貨幣

伊朗都懂得討價還價,可能已得到俄佬首肯,俄伊應該已經達成秘密協議

抽水抽得好快

俄羅斯同委內瑞拉都一樣咁講, 不過歐美直接拒絕, 堅持制裁俄伊委同要求三國提供平價能源。

伊朗是不是拿錯籌碼了?制造歐洲能源危機的始作俑者是美國!

拉龍人心啫

把口對住美國講,實際上是講比歐洲聽

呢期有石油就係大佬!惡晒架嘛你睇普京幾勁

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-9-6 14:42 發表
伊朗外交部發言人卡納尼說,如果美國解除制裁,伊朗可以幫助滿足歐洲的能源需求。 卡納尼在例行記者會上說,伊朗有豐富的石油和天然氣資源,歐洲國家當前在能源供應方面面臨問題。如果恢復履行伊朗核協議的談判成功並取消對伊朗單邊制裁,伊朗「可以滿足歐洲大部分的需求」。 他說,徹底解除制裁是伊朗在談判中的主要目標。如果美方有政治意願並採取建設性行動,將有可能就恢復履行核協議達成協議。 今年8月初,歐盟向核協議相 ...
有道理,弊在美國搶唔到仲要做埋俘虜

附件

bUVE-fxnqrqn8797621.jpg(46.56 KB)

伊朗唔係咁傻呀!同老尾妥協!?

伊朗擺老尾上枱

伊朗咁做明顯話比歐洲人知,美國唔會放棄自身利益救歐洲,反正凍死係歐洲人

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2022-9-6 15:09 發表
伊朗唔係咁傻呀!同老尾妥協!?
伊朗有核武,有條件同老美傾的
烏克蘭無就比人打到仆街

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-6 14:46 發表
呢個時候講呢d, 呢招高 
老尾又要裝聾扮啞

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-6 15:14 發表

老尾又要裝聾扮啞
開晒口先, 之後冇得裝聾扮啞
老美冇得委內瑞拉咁, 偷偷跪, 解除制裁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]