• 瀏覽: 9,384
  • 回覆: 62
+8
不少病人都無法使用適合自已的藥物,促請政府改善藥物制度。有工會今日(5日)召開記者會,要求港府容許國家藥品監管局的藥劑製

必須強烈譴責香港醫療制度,草菅人命

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220905/bkn-20220905161941413-0905_00822_001.html

不論甚麼國家生產的藥物,證實有效的都應該可以採購,這會更加符合經濟效益,港府應審視現行做法,可以改善嘅就要改

點解佢地唔番大陸住
咪可享用大陸藥物
咁低質素都可以做議員

癌症病人有藥無得用 ,係有藥冇錢買就真

而家不少香港醫者係冇了父母心,只有腐了心,全看錢看,冇計!

香港人就係咁怪
谷人打伏;必死
搞到心臟有事,都唔化
結果又咪中招

多謝呢班議員, 為平民發聲.

D大眾唔知道價,存腰幸以為自己不會遇到 ⋯1日食1次藥5000蚊 ,打1針43000蚊 😌到殺埋身先瓜瓜叫

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2022-9-6 11:08 發表
香港人就係咁怪
谷人打伏死
搞到心臟有事,都唔化
結果又咪中招
因為佢地無睇白色強人2,香港沒有任何YT和葉晴,仲有Zoe

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-9-6 11:49 發表

因為佢地無睇白色強人2,香港沒有任何YT9
香港人還需要民族覺醒
去除「外國貨神話化一定係好野」既惡習

引用:
原帖由 mowind 於 2022-9-6 11:03 發表
點解佢地唔番大陸住
咪可享用大陸藥物
咁低質素都可以做議員
低質唔過曱甴係香港就打清垃圾的市民,去到英國就做清垃圾的曱甴,仲要係搶英國人生計,你話係唔係好低質呢

白色巨塔

就算有藥醫,都唔俾你買

引用:
原帖由 smart889 於 2022-9-6 10:45 發表
不少病人都無法使用適合自已的藥物,促請政府改善藥物制度。有工會今日(5日)召開記者會,要求港府容許國家藥品監管局的藥劑製

必須強烈譴責香港醫療制度,草菅人命

新聞來源連結: ...
咪又藥廠同話事醫生嘅利益問題。

分兩條隊,一隊用國產癌症藥。一隊可選擇專用國際癌症藥。

你故發表個報告於醫學期刊,做一醫學研究真係唔需要贊助

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]