• 瀏覽: 16,602
  • 回覆: 111
+10
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-6 12:13 發表

而家冇唔等於將來冇, 未燒到埋身
你咁講一定係無敵架

引用:
原帖由 阿妮呢 於 6-9-2022 12:20 發表

你咁講一定係無敵架
第時唔加價返來邊我C囉

香港人十萬八萬一呎樓都唔覺貴
幾十蚊一包煙都食得起
百幾蚊美金一桶油好少事啫

歐洲佬就未必頂得順

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-9-6 09:14 發表
俄羅斯無限期關閉其通往歐洲的主要天然氣供應管道北溪一號後,引發歐洲天然氣短缺和實施配給制度的擔憂,歐洲天然氣價格周一曾飆35%,報每兆瓦時(MWh)290歐元,較一年前累計飆升4倍。歐盟斥俄羅斯打能源戰,俄羅斯則批評西方發動經濟戰在先,窒礙管道維修。

石油輸出國組統及盟友(OPEC+)表示同意10月每日減產10萬

唔係要 制裁俄羅斯 唔用 俄國資源 等佢經濟崩潰咩?

佢停供 唔係 雙贏 咩? 歐人又可以慳返啲錢,用美國油就好。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-6 12:21 發表

第時唔加價返來邊我C囉
全世界高通脹是多個原因造成, 包括俄烏戰爭, 美國狂印銀紙及中美貿易戰
我地一直講既, 係香港背靠祖國, 受到既影響已大幅減少, 但不等於完全沒有影響

即使香港通脹加劇, 咁又點? 證明左乜野? 證明左你有先見之明?
...嗱....我都話香港會加油價啦.....係咪咁? 如果係, 唔使等, 你一定贏

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-6 11:35 發表

現在最重要係從美西奪回貨幣權,自然就冇'高通漲',否則全世界繼續受美西剝削。

地球人在普京大帝帶領之下,已經向美西金融霸權開戰!
x2

全球通漲,根本原因是老美狂印錢,後果由全世界人民承擔

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-9-6 12:24 發表

唔係要 制裁俄羅斯 唔用 俄國資源 等佢經濟崩潰咩?

佢停供 唔係 雙贏 咩? 歐人又可以慳返啲錢,用美國油就好。
美國正將成本6000萬的油氣,以2.5億賣到歐洲

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-6 12:38 發表

美國正將成本6000萬的油氣,以2.5億賣到歐洲
咁咪好囉,比錢 美國賺, 自己人賺返,冇益外人!

拜老花去沙特唔係叫左人地增產咩?

引用:
原帖由 夜來人 於 2022-9-6 09:56 發表
香討小粉紅係咪精神病
加油價咪等於加物價,
燈油火蠟乜都加,而家通漲升左好多
仲係到笑
加油價就小事,

要被迫做老尾狗奴, 就隨時命都無...

你估美西方真係有民主自由??

引用:
原帖由 伍皓昌 於 6-9-2022 12:34 發表

全世界高通脹是多個原因造成, 包括俄烏戰爭, 美國狂印銀紙及中美貿易戰
我地一直講既, 係香港背靠祖國, 受到既影響已大幅減少, 但不等於完全沒有影響

即使香港通脹加劇, 咁又點? 證明左乜野? 證明左你有先見之明?
...嗱....我都話香港會加油價啦.....係咪咁? 如果係, 唔使等, 你一定贏
我只係講油價貴我地都會奶埋野,冇其他

你制裁為唔賣,你限價我cut氣。天理循環,天公地道。

歐洲好快有暴動

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-6 10:15 發表

即時平好多,但會影響而家利益者既芝士

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]