• 瀏覽: 7,517
  • 回覆: 27
至白狗痴係爭相轉傳俄軍只剩下三天糧食。
嚴冬快到,西歐急需解決能源危機,不能夠無止境的援助慢慢玩。另一方面,烏軍亦明白雪泥熊爪之下,很難推進。

現在南部戰場,烏軍是俄的兩倍,但推進效果很少

俄羅斯已有幾次試過空城計,估唔到次次WORK。

都是因為烏克蘭總統太喜歡做效果,他太心急想要戰果,想在國際上營造出所謂戰勝效果,導致每次都中俄計。

俄羅斯故意給澤攞威,等他們集齊人馬,就集中轟炸他們所在的位置。😑

成功見報,起碼有做野,司機繼續R$

信烏克蘭有能反攻根本弱智

引用:
原帖由 starr 於 2022-9-6 08:14 發表
現在南部戰場,烏軍是俄的兩倍,但推進效果很少
反攻不過是口號,烏克蘭正規軍早就咸包散,只有番號騙軍餉。 反攻推進要靠機械化部隊,還要完整補給線,有空中保護,烏克蘭乜都無。 烏克蘭幅員大,俄羅斯也不敢全線推進,因為兵源分散不足,補給線過長難以保障,何況無人無物的烏克蘭偽政府。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-5 19:54 發表
報導採訪了烏克蘭傷兵
傷兵承認他們在反攻戰役裡的損失慘重
他們進入俄軍棄守的村莊
卻發現身陷"火力陷阱"

1450智障還亂吹
其實用腳指頭都想得到
在沒有空優、火力優勢的情況下在大平原進攻會造成怎樣的結果

https://www.thetimes.co.uk/article/ukraines-bid-to-retake-kherson-unleashes-worst-hell-of-the-war-q20tsxvkl
呢段新聞你真係睇到咩?你講果啲咪係俄羅斯大外宣嘅料!

赫松州烏軍無空優?定係俄軍無空優?烏空軍出勤幾十次喎!仲有,烏克蘭呢個禮拜地面部隊都未出主力,主要打擊斷給線為主!

咁有冇報導俄軍呢兩星期死亡人數高達二千人?

"赫松州烏軍無空優?定係俄軍無空優?"

咪笑鳩死人啦
如果烏軍有空優
俄軍點樣每日大規模空襲烏軍各個前線陣地?

"烏克蘭呢個禮拜地面部隊都未出主力"

又係笑柒死人
慘敗既128旅、59旅都已經係比較精銳既部隊
請問仲有咩主力?
你想講超時空79旅呀?

"咁有冇報導俄軍呢兩星期死亡人數高達二千人?"

你咪繼續自我陶醉烏軍日日都贏囉
你改變到事實咩?
1450喺香港冇市場架
返台灣啦

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-9-6 15:14 發表
"赫松州烏軍無空優?定係俄軍無空優?"

咪笑鳩死人啦
如果烏軍有空優
俄軍點樣每日大規模空襲烏軍各個前線陣地?

"烏克蘭呢個禮拜地面部隊都未出主力"

又係笑柒死人
慘敗既128旅、59旅都已經係比較精銳既部隊
請問仲有咩主力?
你想講超時空79旅呀?

"咁有冇報導俄軍呢兩星期死亡人數高達二千人?"

...
條友真係唔識架,泰晤士報幾時變俄羅斯大外宣😂

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-9-6 15:52 發表

條友真係唔識架,泰晤士報幾時變俄羅斯大外宣😂
關鍵係連烏軍總參謀部都日日播報各個陣地俾俄軍空天軍、火箭炮火力覆蓋
1450智障係唔係連烏軍都打成"俄羅斯大外宣"呢?

今天,烏軍在因古列茨河的渡河點再次被俄軍炸斷
俄軍目前試圖圍殲南岸的烏軍
北岸支援的烏軍似乎已幾乎耗盡重型裝備

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2022-9-6 00:26 發表

智障話烏軍奪回四個村莊,原來係俄軍故意棄守。
故意引烏軍進入,然後等佢地中地雷。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]