• 瀏覽: 14,559
  • 回覆: 110
+2
引用:
原帖由 12345678 於 2022-9-5 18:20 發表
香港公務員質素是高還是低,社會不乏爭議,但我相信只有香港公務員自己覺得公務員質素高,市民普遍都覺得香港公務員質素有問題。香港公務員的質素當

因陳笑恥最垃圾

環保都廢

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-9-6 10:53 發表
政府三大垃圾部門:  食環, 香港電台, 天文台
咁不如你舉例講下邊個政府部門唔蛇王唔垃圾

引用:
原帖由 hegangbei 於 2022-9-6 10:29 發表

搵啲垃圾去做清潔垃圾嘅工作 😂😂😂
我都想做垃圾公務員

食環梗係好做啦

引用:
原帖由 象棋阿昌 於 2022-9-6 09:31 發表
食環署最仆街,斯善怕惡
而家啲阿婆阿伯仲惡過啲紋身漢

面對一大班無規無矩/毫無公德的[良好市民], 到處阻街/亂掉廚餘垃圾, 養到D老鼠肥肥白白/四代同堂, 正是神仙難攪!!!
管又鬧/唔管又鬧, 乜都係你班刁民講哂!!!
經常一大班人起鬨圍食環, 如果食環人少恐怕連命都無!!!
成日以為小販係弱者, 其實做得小販絕非善男信女!!!
成日話街邊夜市有特色, 但對附近居民絕對是環境衛生治安上的惡夢!!!
成日話食環不管連儂牆, 以當時環境一旦插手, 恐怕垃圾站會被人縱火破壞, 性命難保, 唔止死一個清潔工!!!

吹咩?犯法呀?

將d粗重嘢外判出去俾班阿伯阿婆做,平時想投訴就當你波咁踢,班賤畜懶西正食屎狗,最經典梗係曱甴群唔拆流膿牆升職啦!

周街棄置單車, 放咗成年, 食環都唔柒理.

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-9-6 10:48 發表

唔好講票控,連清理都唔敢
但係清國旗就9秒9
你尾理, 食環唔係咁做, 劉利群點會升職加薪.

垃圾部門。蛇王最 叻

食環處條處長應該炒撚咗佢正一扑街

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-6 09:46 發表

沒有執法權力的城管 . 跟本無用 ..

香港 , 如果食環可以跟差佬合體 , 已經好使好用 ..
控煙辦,食環本身都有執法權,但係邊個會聽?遇到紋身大隻佬一樣縮,槍都冇枝邊個驚你

你講的執法權,係要可以使用武力的執法權,試試食環,控煙辦可以郁手打人,點會有人抗法

啲人同警察合作,只係因為怕警察枝槍同警棍。城管可以用槍用警棍,效果當然會不同

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]