• 瀏覽: 14,560
  • 回覆: 110
+2
引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-9-6 10:43 發表

你既意思應該係將小販管理撥歸警隊,其他食環工作無可能吧

警隊大概唔會肯搞殯葬,或者滅蟲
佢既阿頭,中層係警隊
下面可以係文職,工人..

拉小販以前洋人幫板帶隊添

引用:
原帖由 Igyou 於 2022-9-6 08:09 發表
最衰係黑暴時期唔敢去票控連儂牆個啲仆街,攪到滿城污煙漳氣。
唔好講票控,連清理都唔敢
但係清國旗就9秒9

做戲

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-9-6 10:48 發表

唔好講票控,連清理都唔敢
但係清國旗就9秒9
有聽過
食環人員收左工
就係鴨x街企檔

自己生意
吾知堅定流?

引用:
原帖由 Igyou 於 2022-9-6 08:09 發表
最衰係黑暴時期唔敢去票控連儂牆個啲仆街,攪到滿城污煙漳氣。
呢個係另一問題,有食環高層指示下屬不要清連儂牆,呢單國安應該要查

食環署係政府最慘嘅部門因為係同市民直接接觸

政府三大垃圾部門:  食環, 香港電台, 天文台

咁你就講錯喇,而家啲阿婆仲惡過黑社會惡過黑衣人, 同伊斯蘭國齊名

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-9-5 18:55 發表
食環全部都係大懶蛇,班小販隊係蛇王之最
根本其他政府公務員都係蛇王,只不過食環署小販隊喺街度你見到佢咁解啫,其他嗰啲蛇王匿埋你唔知

引用:
原帖由 12345678 於 2022-9-5 18:20 發表
香港公務員質素是高還是低,社會不乏爭議,但我相信只有香港公務員自己覺得公務員質素高,市民普遍都覺得香港公務員質素有問題。香港公務員的質素當

食環最高質素係唔係香討曱甴Billy 仔?

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-9-6 10:53 發表
政府三大垃圾部門:  食環, 香港電台, 天文台
吾好漏運輸署

食環署職員點睇??

既然做唔做野糧一樣照出,梗係唔做啦。
試下改制改到第一城鎖車隊咁,睇下仲有冇人阻街?

引用:
原帖由 fbdfa94fa24500 於 2022-9-6 10:56 發表
咁你就講錯喇,而家啲阿婆仲惡過黑社會惡過黑衣人, 同伊斯蘭國齊名
東張西望影霸街個班
好L刁民

恃爛恃老

絕對係,黑暴期間,貼到周街文宣,食環完全冇做嘢,係市民冒住比黑衣人殺害嘅危險去清理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]