• 瀏覽: 17,619
  • 回覆: 98
+8
英國7月通脹率已突破10%,8月底又宣布將能源價格上限上調約80%,民眾怨聲載道。當地一間咖啡店收到今年的電費單高達近50萬港元,較去年增加了450%,令他們面臨倒閉風險。

快d簡化BNO甴返祖國英國程序救下英國經濟啦

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202209/05/AP63157302e4b0adad9d57ff12.html?fbclid=IwAR0JriQ9u-cI-OL8ylhBqHEc64uU5Tijt7M-Ztp9huL_C2pAMXRlaBisDCQ

英國新首相如何面對?

唔怕無咖啡有民主豉油飲睇下佢點令英國死快d

新人事|卓慧思料出任英國首相 曾言減稅2700億振興經濟 - 雅虎香港

https://ynews.page.link/1zKGb

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-9-5 17:58 發表
英國新首相如何面對?
白甜美令英國加速滅亡

羊毛出在羊身上,將費用轉嫁顧客,幫襯嘅要收取電力附加費,價格會隨電費增幅而浮動

否則賣埋老婆仔女倒貼,你盤生意都唔掂,唔好話賺錢嘞

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-5 17:57 發表
英國7月通脹率已突破10%,8月底又宣布將能源價格上限上調約80%,民眾怨聲載道。當地一間咖啡店收到今年的電費單高達近50萬港元,較去年增加了450%,令他們面臨倒閉風險。

快d簡化BNO甴返 ...
我都覺得六年太耐,好多變數,希望新相傻白甜快啲接受BNOER做真英國人啦😂😂🤣🤣

民衆接受變弱國, 所羅門生活俾英國好

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-5 18:04 發表
羊毛出在羊身上,將費用轉嫁顧客,幫襯嘅要收取電力附加費,價格會隨電費增幅而浮動

都唔係無方法既

https://www.facebook.com/GRTHK.GO/videos/752715469137123

2046:只係佢難飲先倒閉

on99

成本當然轉比消費者,做生意就是這樣

無$學人飲咖啡?

英國經濟出問題 其實唔係今日
再早之前 就已經講緊 英國人最鍾意食既炸魚薯條
貴到連當地人都食唔起

之前好似話通脹有機上18.6% 
不過睇返最近發展 我諗破20%不是夢

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-9-5 18:26 發表
英國經濟出問題 其實唔係今日
再早之前 就已經講緊 英國人最鍾意食既炸魚薯條
貴到連當地人都食唔起

之前好似話通脹有機上18.6% 
不過睇返最近發展 我諗破20%不是夢
咁少?冬季起碼30@%

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-9-5 17:58 發表
英國新首相如何面對?
都是中國的錯,我們會 聯合盟友解決中國的威脅....下刪1萬字。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-5 18:04 發表

剩係電, 都4皮幾一個月. 咖啡店. 真係停業好過.
100磅一杯, 或者賺得番. 但有幾多人會飲.

百物騰貴,應該加價20鎊一杯咖啡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]