• 瀏覽: 54,782
  • 回覆: 200
+6
何栢良指,現時輸入個案佔確診個案比例小,認為放寬檢疫對疫情影響是微乎其微,故應愈早放寬檢疫至「0+7」愈好,若在年尾冬天才決定放寬,屆時輸入新變種病毒的風險將會較大。

一於今年十一月前提早實行「0+7」啦!其至連後面的7也取消吧!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1870141/即時-港聞-何栢良指-0-7-檢疫愈早放寬愈好-倡向打3針長者派額外消費券

反對助長歪風

所謂嘅磚家何柏良
一向都九唔搭八
信你一成碌鳩失靈

on9無極限

咁咪令本來想打疫苗嘅長者唔肯打住 等派額外消費卷先去打

乜福利都傾斜畀哂長者!
應該一視同仁,全港市民凡打齊4針都有份收先啱!

其實都三年了政府叫長幼打疫苗咁耐佢哋都唔打嘅就後果自負……

新加坡方程式大菜,3日內酒店全城爆滿
處處外國人和外幣
李乜龍勸人不要盡相信媒體演釋

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-9-5 11:40 發表
何栢良指,現時輸入個案佔確診個案比例小,認為放寬檢疫對疫情影響是微乎其微,故應愈早放寬檢疫至「0+7」愈好,若在年尾冬天才決定放寬,屆時輸入新變種病毒的風險將會較大。

呢條友專同政府唱反調!!

所謂"專家"都開始語無倫次.

引用:

放料比外毒霉那個人就係佢

引用:

Well done!

低能醫生 日日破萬宗仲叫放寬

佢做左商界發言人

應儘量鼓勵70崴以上的長都打第4針!
因為最新數劇是打4針
死亡率下降至0.04%

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]